Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Black Sabbath is felléphetett volna a Power Trip fesztiválon



Az év egyik legizgalmasabb rockzenei eseményének ígérkezik az októberi Power Trip fesztivál, amelyen olyan zenekarok lépnek fel, mint a Guns N' Roses, az Iron Maiden, az AC/DC, a Metallica és a Tool. A szervezők szerették volna a Black Sabbath-ot is megszerezni, Tony Iommi azonban nemet mondott,  de ekkor még nem tudta, hogy Ozzy Osbourne végül szólóban vállalja a koncertet.
 
 
"Igen, tényleg megkerestek, de nemet mondtam. Nehéz ügy ez, mert Ozzy sok mindenen ment keresztül az elmúlt években, és ki-be járt a kórházból. Tudom, hogy nagyon küzd és szeretne újra koncertezni, de úgy éreztem, nem mondhatok csak úgy felelőtlenül igent, mert gondolnom kell a többiekre is, és nem voltam biztos benne, hogy Ozzy képes lenne végigcsinálni egy koncertet. Azt persze nem tudtam, hogy végül bevállalja egyedül. laugh De örülök, hogy megtette, és remélem, tényleg bírni fogja és jól is sikerül. Tudom, hogy mennyire vágyik erre és mennyire igyekszik összeszedni magát. Sajnálom, hogy ennyit kellett szenvednie, de tudom, hogy nagy harcos."
 
A gitáros azt is elárulta, hogy a klasszikus felállásban léptek volna-e színpadra: "igen, valószínűleg igen, bár addig el sem jutottunk, hogy a többieket is megkérdezzük. Az is lehet, hogy nemet mondtak volna. Én azt szeretném, hogy mindannyian csúcsformában legyünk, ha újra fellépünk valamikor. Ne csak úgy összecsapjunk valamit. Nem mondom, hogy ez történt volna, de adódhattak volna nehézségek. Ennek ellenére én nem zárkózom el a folytatás elől. Tavaly augusztusban felléptem Ozzy-val a Nemzetközösségi Játékokon (bővebben itt), ami jól is sikerült, de egy teljes koncert azért egészen más. Fontos, hogy mindenki jó formában legyen, mert az emberek attól kezdve arra a fellépésünkre emlékeznének, és megtépázhatná a hírnevünket, ha valami rosszul sül el. Sőt, az is lehet, hogy valakivel történik valami és le kell mondanunk a koncertet. Fogalmam sincs, ki milyen állapotban van. Nem tudom, Bill (Bill Ward, a klasszikus felállású Black Sabbath dobosa) hogy érzi magát mostanság, márpedig ezek nagyon lényeges kérdések. Egy biztos: csak akkor érdemes bármibe is belevágnunk, ha garantáltan jól sikerül."