Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bruce Dickinson: "a The Mandrake Project album egyik dala húszéves"



Március 1-jén egy The Mandrake Project című új szólóalbummal jelentkezik az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson, aki egy friss interjúban árult el kulisszatitkokat a lemezről, így többek közt az is kiderült, hogy az egyik dal gyökerei húsz évvel ezelőttre nyúlnak vissza és Beethoven is hatással volt rá.
 
"Az eredeti tervek szerint már 2014-ben megjelent volna a következő szólóalbumom és If Eternity Should Fail lett volna a címe. Ennek a nótának el is készült a demója, amit tavaly decemberben fel is tettünk az Afterglow Of Ragnarok kislemez B oldalára, de a dalt már jó ideje ismerheti a közönség, hiszen végül az Iron Maiden 2015-ös Book Of Souls albumán szerepelt. Emiatt az biztossá vált, hogy új címet kell keresnem, de nem estem kétségbe, mivel több nótám is volt már a fiókban addigra. Aztán 2015 végén kiderült, hogy rákos vagyok, ami miatt egy év gyakorlatilag teljesen kiesett, a gyógyulásom után pedig azonnal útra keltünk a Maiden-nel, hogy a kényszerszünet után annyit koncertezhessünk, amennyit csak tudunk. Úgy terveztem, hogy ha ez az időszak véget ér, újra a szólólemezemre fogok koncentrálni, de akkor meg beütött a pandémia, így nem utazhattam el Amerikába, szóval összesen hét évet veszítettem a felsorolt okok miatt.
 
 
Végül ott folytattuk a munkát, ahol 2014-ben abbahagytuk. A Shadow Of The Gods gyakorlatilag már akkor is majdnem kész volt, a lemezt záró Sonata (Immortal Beloved) demóját pedig húsz éve vettük fel, de én teljesen megfeledkeztem róla. Roy (Roy Z gitáros, Bruce állandó alkotótársa) látta az Immortal Beloved (Halhatatlan kedves) című Beethovenről szóló filmet, ami annyira megihlette, hogy úgy döntött, átalakítja egy kicsit a Holdfény szonátát, és hozzátesz néhány gitáros- és billentyűs részt. Próbáltam szöveget írni rá, de nem nagyon boldogultam vele, így végül rögtönöztem valamit, amit fel is vettünk, de ahogy mondtam, nekem ez azóta már ki is ment a fejemből.
 
Nem sokkal azután, hogy újrakezdtük a közös munkát, Roy egyszer csak azzal állított be a stúdióba, hogy talált még néhány régi demót és ezek egyike volt a Sonata. Megmutattam a feleségemnek, Leana-nak, aki teljesen odavolt érte. Megkérdeztem, hogy nem találja-e túl furcsának, de azt felelte, hogy nem, szerinte fantasztikus és mindenképpen a lemezen lenne a helye, úgyhogy elvégeztük rajta az utolsó simításokat és végül ez lett az album záródala."
 
 
Bruce Dickinson június 1-jén a Barba Negrában lép fel.
 
Jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon keresztül. Facebook esemény itt!