Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Csináljunk egy őrült nagy bulit ma éjjel" - Sing Sing, Lord Bishop, Triász beszámoló, 2015. 04.04. Barba NegraHa valahol felcsendülnek az alábbi szavak: "Csináljunk egy őrült nagy bulit ma éjjel", szinte kivétel nélkül mindenki tudja, hogy egy Sing Sing nótáról van szó. De hogy ez a dal még több, mint 25 év után is ilyen fergetegesen szóljon az öregedni egyáltalán nem öregedő zenekartól, azt április 4-én, szombat este én is megtapasztaltam a Barba Negra Music Clubban.

A kapunyitás után nem sokkal érkeztem a tett helyszínére, ahol már szép számban gyülekeztek a rajongók és a jó magyar rock muzsikára fogékonyak.

Az estet a Triász zenekar nyitotta, akik néhány elfelejtett dallal alapozták a hangulatot. A zenekar idén 3 éves és 3 jó barát (Kálmán Gyuri, Jankai Béla és Sípos Peti) alapította azzal a céllal, hogy olyan rég elfelejtett dalokat ismertessen meg újra a közönséggel, mint pl a Lenn a folyónál a No együttestől vagy a Nyári éjszakák a Prognózistól.

 


Utánuk egy német/amerikai zenekar, a Lord Bishop Rocks lépett színpadra. Igazi örömzenélős, bluesos buli kerekedett. Két dal erejéig a Cry Free  zenekarból ismert Scholtz Attila (Atka) is színpadra lépett velük.

 


Az est házigazdái kevéssel 11 előtt léptek színpadra, és így aznapra kaptunk még egy Sípost is, Tomi személyében, aki 2013 óta a Sing Sing énekese. A Sing Sing évente pár koncertet ad csak, így minden ilyen alkalom különleges és ez a mai estén se volt másképp. A Lázadó vér című dallal nyitották az estét, egyből megmutatva, hogy itt bizony pirotechnikában sem lesz hiány. Így már nem csak a dalok miatt volt forró a hangulat. A kezdeti lendület később sem hagyott alább, ahogy Távolodtunk az otthontól és éreztük, hogy bizony még mindig Hideg éjszakáknak nézünk elébe. Az egyik dal közben még Csarnoki Anti gitárja is szikrákat szórt, olyannyira megbűvölte a hangszerét.

 


De elmentünk egy Vakációra is, hogy Valami mással térjünk vissza. A Soha ne engedj el és Mindig dalokkal egy kicsit lassítottunk a tempón, hogy aztán a Törvények nélkül újult erővel dübörögjön. Jöttek még Katonák és az est zárásaként újra megtanultuk, hogy Valamiben hinni kell.

A közönség egyöntetűen követelte vissza kedvenceiket, akik nem is várattak minket sokáig. Ráadásként megkaptuk a Sing Sing című dalt, szólt Életfogytig Rock and Roll és végül természetesen a Halál a májra, ami alatt a még fel nem használt pirotechnikai és egyéb látványelemeket is bevetették, hogy igazán felejthetetlen maradjon az este.

 


A 2013 óta újra aktív zenekar nem elégedett meg a régi nótákkal, megörvendeztettek bennünket egy új dallal is, melynek címe Visszaesők, a klippremier pedig március 16-án volt.

Ahogy a koncert során megtudtuk, készülnek még új dalok, néhány régi klasszikust is új köntösbe fognak öltöztetni és várható egy újabb Sing Sing album is.

Az egész koncert alatt a közönség egy emberként énekelte kedvenceikkel a dalokat, a hangosítás hozta a szokott formát, remekül megszólaltak a dalok, a zenekar tagjai olyan energiával léteztek a színpadon, hogy azt bizony sok huszonéves megirigyelhetné. Folyt a sör, jókedvben nem volt hiány, a koncert után is még sokáig pörgött a buli.

A Sing Sing legközelebb júliusban fog fellépni, érdemes már most beírni a naptárba, mert tuti, hogy ott is nagy durranással készülnek majd a srácok.

 

További képekért a koncertről klikk ide!


A koncerten elhangzott dalok:

Lázadó vér
Tetovált jel
Tettes vagy áldozat
Távol az otthontól
Szárnyalok
Hideg éjszakák
Ez vagyok én
Vakáció
Visszaesők
Valami más
Éjféli expressz
Soha ne engedj el
Mindig
Törvények nélkül
Katonák
Valamiben hinni kell

Ráadás:

Sing Sing
Életfogytig Rock and Roll
Halál a májra

 

 

A Sing Sing legújabb, 'Visszaesők' című klipjét itt megtekinthetitek:

 Máthé Kriszta
Fotók: Perge Péter (PZsP Photography), Török Hajni, Polczer Eszter
 
Címkék: 
Sing Sing
Lord Bishop
Triász