Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy hónapja nem szív hagyományos cigarettát a Queensrÿche frontembere



A Queensrÿche énekes, Todd La Torre több mint 30 éve dohányzik, ami állítása szerint egyáltalán nem rontott a hangján, ennek ellenére egy hónapja mégis úgy döntött, hogy leszokik és inkább áttér az elektromos cigarettára, tapasztalatait és tanácsait pedig a követőivel is megosztotta a Twitteren.
 
"Több mint egy hónapja nem szívtam el egyetlen cigit sem, pedig 30 éve dohányzom. A nikotin továbbra is megmaradt, de füst és kátrány nélkül. Menni fog. Azt hiszem, menni fog. Biztos menni fog."
 
Miután egy követő megemlítette, hogy ő is nemrég tért át az e-cigire, La Torre így válaszolt: "rengeteg e-cigivel kapcsolatos kutatásról olvastam és 95%-kal biztonságosabb, mint a sima cigaretta, sőt, még az alkoholnál is kevésbé rákkeltő. Tényleg sokkal jobb mindkettőnél, ráadásul most már az acetát miatt sem kell aggódni, mint régebben."
 
Egy másik rajongó arról írt, hogy a Judas Priest frontembere, Rob Halford adott neki erőt ahhoz, hogy lerakja a cigarettát. Todd erre ezt írta: "igen, Halford évekig dohányzott, ahogy egyébként Ronnie James Dio is és még sok olyan énekes, akiről nem is gondolnátok. Nekem ez volt az egyetlen káros szenvedélyem. Sosem piáltam és nem is füveztem."
 
 
Valaki arra hívta fel az énekes figyelmét, hogy a dohányzás a szívproblémák elsőszámú kiváltó oka: "igazad van. Tudom, hogy nagyon káros, és csak remélhetem, hogy nem fogok tüdőrákban, szívrohamban vagy stroke-ban meghalni a 30 évnyi dohányzás miatt, mert bizony ilyen hatása lehet ennek a függőségnek."
 
Végül egy érdeklődő abban kért tanácsot, hogyan szokjon le, ha nem szeretne sem e-cigire, sem nikotintablettára váltani: "nagyon kemény egyik napról a másikra teljesen leszokni, de 2006-ban nekem is sikerült két évre, aztán egy családtagom betegsége és a stressz miatt visszaestem. A tapaszok és a rágók segíthetnek, de egyébként én az e-cigiben, főleg az eldobhatóban semmi kivetnivalót nem találok, sőt, már az is előrelépés."