Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy szentesi bérház falára harmadjára is felkerült a már ikonikussá váló Sepupultura gitár metál feliratA történet a '90-es évekre datálódik, amikor is többbeknek feltűnt egy bérház hátsó falán a "SEPUPULTURA Gitár Metál" felirat, amely osztatlan sikert aratott nem csak a helyi, de az ország bármely pontjáról arra tévedő metal rajongók körében.
 
A 2000-es években a falfirkát a ház renoválásánál lefestették, így el kellett köszönnünk tőle. Akkor még nem sejtettük, hogy csak egy időre, ugyanis nem sokkal később valaki (vagy épp ugyanaz a személy - kiléte ismeretlen) újra felfestette, immár helyesen a SEPULTURA feliratot.
 
Mivel az eredeti felirat SEPUPULTURA Gitár Metál-ként szerepelt a házfalon, ezért a "fantom" a SEPULTURA feliratot visszajavította SEPUPULTURA-ra.
 
2018-ban megkeresett Pándi Balázs, az Index akkori, jelenleg a Telex újságírója, hogy készítsek fotót a legendás falfirkáról. A cikk ide kattintva olvasható, a 2021-es állapot itt megtekinthető:
 
 
 
Balázs a fotót meg is mutatta a zenekar eredeti dobosának, Igor Cavalera-nak. Íme:
 
 
"Sajnos" a felirat 2021-ben egy graffiti áldozata lett és gyakorlatilag megsemmisült.
 
De itt még nincs vége a sztorinak, ugyanis pár napja egy leleményes csókát nem nyugtatta meg az állapot és harmadjára is visszakerült a helyére az ikonikus SEPUPULTURA Gitár Metál felirat.
 
Íme a jelenlegi állapot (Szentes, 2022. július 5.):
 
 
 
A szóban forgó épület egyébként nem csak erről híres. Itt forgatták a 'Szerelem első vérig' és a 'Szerelem második vérig' filmek egyes jeleneteit is. (a Videa-n ide kattintva megtekinthető 1.21.05-től)
 
Illetve az adott házzal szemben lévő tízemeletesben lakott gyermekkorában Kőhalmi Zoltán, Karinthy-gyűrűs szentesi humorista is (bővebben itt). smiley
 
A Sepultura ősszel Budapesten is fellép: október 26-án a Barba Negrában játszanak a Crowbar és a Sacred Reich társaságában.
 
A H-Music Hungary, a Rock1 és a Barba Negra bemutatja:
Sepultura - Quadra Tour Europe 2022
Előzenekarok: Crowbar, Sacred Reich
2022.10.26.
Budapest
Barba Negra
 
Jegyárak:
 
8999: elővételben 2022.06.01-től
9999: a koncert napján és a helyszínen
 
Jegyvásárláshoz klikk ideFacebook esemény itt!
 
 
Balogh Péter
 
Fotók: Balogh Péter, Pándi Balázs