Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Egy zenei együttműködés olyan, mint egy házasság”Terry V az elmúlt két évet AGGI gitárosaként, szerzőtársaként és menedzsereként töltötte, és bár most elváltak útjaik, az élet nem áll meg számára: máris újabb izgalmas kihívásokra készül, az sem kizárt, hogy ismét a Paddy and the Rats tagjaival zenél majd. Ezekről és sok minden másról is beszélgettünk vele. (English version below)
 
Rockbook: A bejelentés előtti fotón az látszik, hogy egy kertben vesztek fel egy akusztikus videót. Mi történt ilyen hirtelen?
 
Terry V: Kívülről ez valóban hirtelennek tűnhetett, de az igazság az, hogy ez a dolog már lógott egy ideje a levegőben és elértünk arra a pontra, amikor meg kellett hoznunk ezt a döntést. Nincs semmi személyes oka és nem történt semmi konkrét esemény, ami ezt kiváltotta volna. Egyszerűen csak mások lettek a zenei elképzeléseink és túl különbözőek voltak az új ötleteink.
 
Rockbook: Nemrég jelent meg az első albumotok és azokat a dalokat hallgatva úgy tűnt, nagyon egy hullámhosszon vagytok.
 
Terry V: Mert ez így is volt. Mindketten nagyon szeretjük ezeket a dalokat és bizonyos szempontból olyan, mintha a gyerekeink lennének. Szerintem egy zenei együttműködés egyébként is olyan, mint egy házasság. Végigmegyünk egy párkapcsolat összes fázisán, aztán végül megszületnek a gyermekeink, akik ez esetben a dalok. Mi most úgy döntöttünk, hogy elválunk, de a ’Not The Girl!’ lemez dalai mindig is a szívünk csücskei lesznek és természetesen mindketten azt szeretnénk, ha sikeresek lennének.
 
 
Rockbook: Tudom, hogy még csak napok teltek el a bejelentés óta, de vannak már esetleg terveid a jövőre nézve?
 
Terry V: Az az érdekes, hogy miután kitettük a közleményt, gyakorlatilag megállás nélkül érkeztek az üzenetek. Rengeteg zenészbarátom írt, hogy lenne-e kedvem valamilyen közös projekthez. Az elsők között keresett meg Gróf István, akivel korábban a Tuesday Night Rodeo nevű country rock bandában zenéltem együtt és felvetette, hogy akár azt is folytathatnánk. Az egyetlen nehézséget az okozza, hogy az első album megjelenése óta Joey-t és Sam-et teljesen lefoglalja a Paddy and the Rats, és bár nagyon örülök, hogy nemzetközileg is ilyen sikeresek lettek, ha újrakezdenénk a Tuesday Night Rodeo-t, azt szeretném, ha az lenne a fő elfoglaltságunk, hogy többet hozhassunk ki belőle. Ezenkívül arra is nyitott vagyok, hogy beszállják egy már meglévő zenekarba, akik esetleg éppen gitárost és vokalistát keresnek, illetve szívesen segítenék menedzserként és dalszerzőként egy újabb ígéretes fiatal zenésznek vagy bandának, akikben megvan ugyanaz az elhívatottság, lendület és szorgalom, mint AGGI-ban. Persze, ahogy te is mondtad, még csak napok teltek el, úgyhogy korai lenne bármit is eldönteni, de én mindig azt vallottam, hogy neked kell menned a rock ’n’ roll után, nem pedig fordítva. Ha csak ülsz és vársz a csodára, sosem fog eljönni.
 
 
 
Rockbook: Tehát nem feltétlenül maradnál abban a stílusban, amit AGGI-val játszottál?
 
Terry V: Minden attól függ, hogy milyen lehetőségek adódnak, de az tény, hogy a pop punk, pontosabban inkább a power pop a kedvenc stílusom már fiatalkorom óta és ezért is élveztem annyira a közös zenélést AGGI-val, mert visszatérhettem a gyökereimhez. (nevet) Ugyanakkor nagyon izgalmas kihívás számomra, ha más műfajban kell alkotnom. A Tuesday Night Rodeo például úgy indult, hogy egy átmulatott éjszakán kitaláltuk, hogy alapítsunk countryzenekart, én pedig miután hazaértem, megírtam életem első countrydalát, ami végül az albumra is felkerült, úgyhogy nem lehetett olyan rossz! (nevet)
 
Rockbook: Említetted, hogy voltak új ötleteitek AGGI-val. Ezeken dolgoztok majd tovább valamilyen formában? Továbbra is minden nap gitározol?
 
Terry V: Természetesen. Minden reggelem úgy indul, hogy kézbe veszem a gitáromat és gyakorlok egy kicsit, aztán pedig elkezdek dolgozni, de közben is a nyakamban van a hangszer. Egy napomat sem tudnám elképzelni nélküle. Mindig ott van a közelemben. Még filmet nézni is úgy ülök le a kanapéra, hogy az ölembe veszem a gitáromat. (nevet) Egyébként nem hiszem, hogy én tovább dolgoznék a közös ötleteinken, de ha AGGI úgy dönt, hogy szeretné bármelyiket is felhasználni, természetesen nyugodtan megteheti. Ha pedig esetleg úgy alakul, hogy hirtelen kell gitárost találnia egy koncertre, nagyon szívesen beugrom. Továbbra is követni fogom a pályafutását és támogatom őt, amiben csak tudom. Ahogy már mondtam, tényleg nem volt semmi személyes oka a döntésünknek.
 
Rockbook: Elégedett vagy azzal, amit sikerült elérnetek az együtt töltött két év alatt?
 
Terry V: Nem, de ennek csak az az oka, hogy én sosem vagyok elégedett semmivel. Ugyanakkor elmondhatatlanul büszke vagyok az albumra és AGGI-ra, aki profi előadóvá és dalszerzővé érett az évek során. Nagy helyeken léphettünk fel, olyan remek zenekarokkal játszhattunk, mint a Hooligans és a Paddy and the Rats, rendszeresen jelentkező rádióműsora van Japánba és még Amerikába is küldtünk ki példányokat a ’Not The Girl!’ albumból. Úgy érzem, mindketten sokat tanultunk egymástól a közös munka során, és én mindig is azt vallottam, hogy nem szabad a múltban élni, de azt észre kell vennünk, ha egy munka, egy találkozás vagy egy együttműködés jobbá tett minket, és ebben az esetben ez egyértelműen így van.
 
Rockbook: Mik a terveid a nyárra? Mész majd koncertekre?
 
Terry V: Mindenképpen. A legközelebbi a Skunk Anansie lesz a Barba Negra Track-ben, de lehet, hogy ez már meg is volt, mire az interjú kikerül, úgyhogy akkor azt mondom, hogy ott voltam és fantasztikus volt! (nevet) De biztos megyek még sok más koncertre is, mert imádom az élőzene hangulatát és varázsát. Nincs is annál jobb, amikor a zenekar és a közönség megosztja egymással azt az örömet és boldogságot, amit csak egy koncertélmény okozhat.
 
AGGI a Facebook-on.
 
Terry V elérhetősége: tuesdaynightmanagement@gmail.com
 
„A musical cooperation is like a marriage” – interview with Terry V
 
Terry V has spent the last two years as the guitarist, co-songwriter and manager of AGGi and although they parted ways recently, life goes on and he already has some interesting proejcts in mind – one may involve some members of Paddy and the Rats. We talked about all this and many more.
 
Rockbook: The last photo before announcement was about the two of you doing a garden session type of gig. What happened so suddenly?
 
Terry V: It might seem sudden, but actually it has been hanging in the air for a little while now and it reached a point where we had to make a decision. It’s nothing personal and there wasn’t any concrete event that caused it – we just simply wanted to do different things musically and our ideas and direction became different.
 
Rockbook: You just had your first album come out not long ago and from those songs, it seemed you are completely on the same page.
 
Terry V: And we were. We both really love those songs, and, in a way, they are our children. Actually, I think a musical cooperation as a marriage. You have all the same stages of the relationship and then you create your children, which are the songs. We may have decided that it’s better to divorce now but these ‘children’, the album ‘Not The Girl!, will forever be dear to our hearts. And naturally, we want to see our children do well.
 
Rockbook: I know it’s all very fresh now, but do you already have some plans about the future?
 
Terry V: The funny thing is, that after I made the announcement, my phone started to ring and ping constantly and many musician friends wrote to me that we should do something together. Among the first was Istvan Grof, who was a guest on the AGGI debut album. We had previously worked together in a country rock band called ‘Tuesday Night Rodeo’ and he suggested that we should give that another shot, which I’d love to do. The only problem is that since our first album came out, Joey and Sam got really busy with Paddy and the Rats and I am really happy for their international success, but if we decide to do ‘Tuesday Night Rodeo’ again, I would want to make it my main priority to take it to the next level. Another thing I’m considering is to join a well-established, working band who need a guitarist and backing vocalist. And I’m also considering taking on another promising young girl, boy or band who have the same commitment, drive and work ethic as AGGI does and help them going on their way as a manager and songwriter. But as you said, it’s all very fresh now, so it’s too early to decide, however, I always believed that it’s you who has to chase rock ‘n’ roll and grab it, not the other way around. There’s no time to sit waiting for it, it will never come.
 
Rockbook: So, you wouldn’t necessarily stay within the same genre you played with AGGI?
 
Terry V: Well, it all depends on the opportunities that will come up, but I must admit that pop punk or actually power pop has been my favourite genre since I was a young and that’s why it was so great to play this kind of music again, it’s like I’ve gone full circle. (laughs) But on the other hand I really love to challenge myself with other genres. It happened with Tuesday Night Rodeo when, during a drunken night, we decided to form a country band. I went home that night and wrote my first country song and it made it to the album, so it couldn’t have been that bad. (laughs)
 
Rockbook: You mentioned that you had some new ideas with AGGI. Will you keep working on those? Do you still play the guitar every day?
 
Terry V: Of course, I grab my guitar every morning and get my practice done. Then it’s down to work with the guitar around my neck. I can’t imagine a day without it. My guitar is always next to me. Even if I decide to watch a movie, I have my guitar on my lap on the couch. (laugh) I don’t think I will keep working on the new ideas we had together, however, if AGGI decides that she would like to use any of them, I’m more than happy for her to do that. Or even if she has a gig coming up and she has to find a guitarist last minute, I’ll be glad to help out and I will keep following her career and supporting her in any way I can. As I said, there really wasn’t anything personal about our decision.
 
Rockbook: Are you satisfied with what you achieved together in the last two years?
 
Terry V: No, but that is because I’m never really satisfied with anything. Having said that, I am immensely proud of the album and of AGGI, who really has become a professional artist and songwriter. We played at some big venues with some prominent bands such as Hooligans & Paddy and the Rats, she has a regular radio show in Japan and we’d even delivered copies of the album to the US. I think we both learned a lot from each other during our work together. I always say that you shouldn’t live in the past, but you should see how each project or each person you met and worked with made you better and there’s no doubt that she definitely did that.
 
Rockbook: What are your plans for the summer? Are you going to any concerts?
 
Terry V: I’m sure I will. The next one will be Skunk Anansie in Barba Negra Track, but it’s possible that when this interview comes out, it will have already happened, and it was amazing. (laughs) I’m sure other gigs will come up as well. I really love the vibe of live music when the artist, band and the audience can share the music and their enjoyment of the show
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotó: Bardócz Letti