Bejelentkezés

x
Search & Filters

A fémben megcsillanó neon - megjelent a Pink Dragon első albuma, a Kánaán!



A metal szcéna szerelmeseinek itt egy új csataló, mégpedig a Pink Dragon képében, akik új albumukkal készülnek berobbanni a zenei színtérre.
 
A Pink Dragon mindig törekedett a kreatív hangzásvilágra és előadásmódjukban is ez tűnik ki, de az új albummal sikerült még magasabbra törniük. Az egyedi stílusuk, amely a 80-as évek dallamos rock hangzását modern és hard rock elemekkel egészíti ki, egészen biztosan újfajta élményt ad a hallgatóknak.
 
A debütáló album több, mint egy évig készült. “A Pink Dragon nekem egy kis ékszeresdoboz” mondta Triesz László, a zenekar szólógitárosa és zeneszerzője. Az albumon található dalok mind különleges történeteket mesélnek el, melyek egyszerre hoznak létre izgalmas hangulatokat és elgondolkodtató pillanatokat.
 
Mind közül a legjobban az album címadó dala, a Kánaán tűnik ki, melyhez videoklipet is forgattak és az album megjelenésével egy időben kerül a nyilvánosság elé a zenekar Youtube csatornáján. A Kánaán egy olyan dal, ami minden hallgatóhoz igazán közel kerülhet. Releváns, életszerű szövegével Jónás Adrienn közvetlenül szerett volna szólni az emberekhez. Ezt megérezve a klip rendezője Gundy Kristóf, akinek producerként az Elfelejtett Nemzedék c. rövidfilm fűződik a nevéhez, valamint alkotóként számos más díjnyertes videoklip is, a belső problémák megoldása és a belső Kánaán megtalálása felől közelítette meg a dal mondanivalóját.
 
A Kánaán már elérhető az összes streaming platformon és limitált pédányszámú CD-n is.
 
 
A Pink Dragon legközelebb november 3-án lép fel a Robotban, az album nagyszabású bemutató eseményén.
 
A zenekart Jónás Adrienn énekes-dalszövegíró és Triesz László gitáros-zeneszerző alapította. 2021 év végén Fűzvölgyi Zsolt csatlakozott a formációhoz basszusgitáros fronton, nem sokkal később pedig Gazsó Krisztián dobossal lett teljes a csapat. Hangzásukat és stílusukat tekintve sokfelől inspirálódnak, elsősorban a 80-as évek klasszikus rock zenéje volt rájuk nagy hatással, amit dalaikban igyekeznek modern metál, illetve hard rock elemekkel vegyíteni. Számos koncerten tudták már megmutatni magukat az elmúlt években, illetve az Öröm a zene tehetségkutató program két rendezvényén is bejutottak az élő döntős zenekarok közé. Első nagylemezünket Kánaán címmel 2023 október 25-én adják ki. 
 
Tagok: 
 
Jónás Adri - ének 
Triesz László - gitár 
Fűzvölgyi Zsolt - basszusgitár 
Gazsó Krisztián - dobok