Bejelentkezés

x
Search & Filters

Graveworm, Emergency Gate, Tenside, Kryptos koncert október 6-án a Dürer Kertben



Évek óta a világ legjelentősebb és legnagyobb presztizzsel bíró metal rendezvénye a németországi Wacken Open Air. Jellemző a fesztivál népszerűségére, hogy a 2015-ös Wackenre már nem lehet jegyet kapni, hiszen a jegyvásárlás megnyitása után 12 órával az össze biléta gazdára talált! A fesztivál szervezői ezért úgy gondolták, hogy ha csak kis szeletekben is, de azok is részesüljenek a wackenes élményben, akik nem vehetnek részt a balingeni gigarendezvényen. Ezért keltették életre a WOA Roadshowt, amelyen minőségi underground bandák járják együtt Európa rockklubjait.  Az első felvonás október 6-n ér Budapestre, a Dürer Kertbe, ahol négy remek zenekart láthat a magyar közönség.

Az olasz Graveworm különleges muzsikájában egyesíti az extrém death és black metalt a billentyűkre alapozott szimfonikus, nagyzenekari elemekkel, és az érzéki gótikus pillanatokkal. Az 1991-ben alakult zenekar az extrém szcéna egyik legkitartóbb bandája, akik már hazánkban is többször színpadra léptek. A talján brigád pályafutása során eddig nyolc lemezt készített, az utolsó 2011-ben látott napvilágot Fragments of Death címmel. A See No Future című dal klipje:

 


Az Emergency Gate megalakulása után a göteborgi death metal egyik legfontosabb német zenekara volt, amely az elmúlt években lassacskán átváltott elektronikával bőségesen megspékelt, energikus metalcore-ba, a minőségből azonban semmit sem engedve.  A csapat zenéjében a feszes tempók és az ultradallamos részek mesterien váltogatják egymást. A legújabb albumuk az Infected címet kapta, a korong szeptember 26-n jelenik meg. A csapat feldolgozta Heddaway What Is Love című eurodance slágerét ,melyben maga Heddaway is vendégszereplésével. A klipet ezen a linken találják:

 


Tesztoszteronnal alaposan felpumpált, ám groove elemekkel is bőségesen ellátott, modern megközelítésű thrash metalt is tartalmazó, melodikus death metal muzsikát játszik a müncheni Tenside. A 2001-ben összeálló banda tavaly már az ötödik lemezét adta ki. A Tenside hosszú fennállása ellenére ez csak a második magyarországi fellépése lesz a zenekarnak! A Nova című koronghoz készült Reborn című daluk klipje:

 


India első, nemzetközi szinten is ismert és elismert metalfogata, a Bangalore városából származó Kryptos. Ezt a tényt erősíti, hogy ők az első indiai banda, akik felléphettek a Wacken fesztiválon. A csapat muzsikájában kiválóan egyesíti a klasszikus metal (heavy, power) stílusjegyeket, esetenként némi feszes thrash metal riffeléssel kiegészítve.

A banda a jól megfontolt munka híve, hiszen négyévente készítenek lemezt, a legutóbbi, egyben harmadik korongjuk 2012-ben került a nagyközönség elé. A The Coils Of Appolyon album Nexus Legion című szerzeményének szöveges videója:

 



A Hammer Concerts akciója a koncerthez kapcsolódóan: a szeptember 28-i In Flames jegy felmutatásával a belépő a helyszínen féláron, 1500 forintért vásárolható meg!

A Hammer Concerts bemutatja: WOA Roadshow Part I.  
2014. október 06., hétfő 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Graveworm, Emergency Gate, Tenside, Kryptos koncertek
Belépő: 2999 Ft, az In Flames koncertjegy felmutatásával a helyszínen: 1500 Ft, elővétel a metalshop.hu oldalon mindkét WOA Roadshowra érvényes jegy: 5000 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon, valamint a Ticketportal hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.graveworm.de
http://www.emergency-gate.com
www.tenside-music.com
http://kryptosmetal.com/

 

Címkék: 
Graveworm
Emergency Gate
Tenside
Kryptos