Bejelentkezés

x
Search & Filters

Harminc évvel ezelőtt jelent meg a Bon Jovi legelső albumaLátván azt, hogy hogyan uralták az elmúlt három évtized során mind a rádiók műsorait, mind pedig egész stadionok légkörét a koncertjeik alatt, meglehetősen könnyen megfeledkezhet az ember arról, hogy amikor 1984 januárjában a Bon Jovi önmagáról elnevezett debütáló albuma napvilágot látott, nagyjából akkora esélye volt, mint bármelyik lottószelvénynek.

1982-ben - többek közt az E Street Band Roy Bitttanjének segítségével - elkészült egy szóló kislemez ‘Runaway’ címmel, amely először úgy tűnt, hogy nyom nélkül tűnik el a süllyesztőben, mígnem egyszer csak nagy meglepetést okozott azzal, hogy megnyerte egy New Jersey-i rádióállomás "Legjobb ismeretlen zenekar" elnevezésű versenyét, mely után helyi slágerré vált.

Ez egyúttal magyarázat arra a szinte páratlan dallamgyűjteményre is, amelyet nem sokkal később immáron hármasban vettek fel, és ‘Bon Jovi’ névre kereszteltek. Ez az album olyan (mára már nagyrészt elfeledett) dallamokat tartalmazott, mint például ‘Breakout’, a ‘Come Back’ és a ‘Get Ready’, amelyek nagy számban tartalmazták a korai nyolcvanas évek rock-kliséit.

A zenekar végül egy évvel később hódította meg igazán a közönséget az elsőnél klasszisokkal jobban sikerült második, ‘7800° Fahrenheit’ címet viselő albumával. Azonban még ez a lemez sem érhetett fel igazán az 1986-ban megjelent, világhírnevet szerzett és többszörös platinalemezzé vált ‘Slippery When Wet’ című alkotásukkal, hiszen valójában ezzel kezdődött a zenekar harminc éve fennálló uralkodása.

Az együttes védelmére legyen mondva, hogy annak ellenére, hogy milyen sebtében rakták össze, a Bon Jovi egy igen jólsikerült próbálkozásnak tekinthető. Azokkal a hosszútávú eredményekkel pedig senki sem szállhat vitába, amelyeket a Bon Jovi a nyolcvanas évek vége óta töretlenül felmutat újra és újra, hiszen - sok más kortársukkal ellentétben - ez a csapat mindent túlélt az elmúlt három évtized során, és továbbra is töretlen a sikere szerte a világon.  

 

Az album dallistája:

 

01. Runaway (Jon Bon Jovi, George Karak) – 3:50
02. Roulette (Bon Jovi, Richie Sambora) – 4:41
03. She Don't Know Me (Mark Avsec) – 4:02
04. Shot Through The Heart (Bon Jovi, Jack Ponti) – 4:25
05. Love Lies (Bon Jovi, David Rashbaum) – 4:09
06. Breakout (Bon Jovi, Rashbaum) – 5:23
07. Burning For Love (Bon Jovi, Sambora) – 3:53
08. Come Back (Bon Jovi, Sambora) – 3:58
09. Get Ready (Bon Jovi, Sambora) – 4:08
 

 

Bon Jovi - Bon Jovi (teljes album)

 


 
Címkék: 
bon jovi