Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hogy találhatod meg Te is a tökéletes klasszikus gitárt?



A klasszikus gitár a hagyományos hangszerek közé tartozik, kiválasztása azonban a szélesedő kínálatnak köszönhetően folyamatosan nehezedik. Annak érdekében, hogy jó döntést hozz a saját részre vagy szeretteidnek, gyermekeidnek történő beszerzés során, elkészítettünk egy vásárlási útmutatót, hogy te is biztosan a legjobb klasszikus gitár mellett tedd le voksod!
 
Tanács kezdőknek
 
A klasszikus gitár minden kezdő és gyerek számára alkalmas kezdőhangszer a nylon húroknak köszönhetően. A nylon húrokat könnyebb megnyomni, mint a fém húrokat, és a zeneiskolákban tanított klasszikus zene lejátszása például minden kezdő zenész számára jó felkészülés a jövőre nézve. 
 
A legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni egy klasszikus gitár vásárlásakor, különösen gyermekek számára, a hangszer mérete. Szükség esetén bármely Hangszerbolt Budapest szívében szívesen segít a választásban.
 
Ha pedig már megvan az elképzelés, akár webhopban is beszerezheted a választott klasszikus gitárodat. Az Intermuzika oldala erre kiváló felületet adhat, hiszen a gitárok rovatban két olyan kategóriát találsz, amelyek egy kezdő számára egyformának tűnnek, de alapvető különbségek vannak közöttük. Ezek a klasszikus gitárok és az akusztikus gitárok. A klasszikus gitár, amelyet „spanyol gitárként” vagy „flamenco gitárként” ismerhetsz, klasszikus és flamenco zene lejátszására tervezték. Széles, nem állítható nyakkal, egyenes, lekerekítetlen fogólappal és nylon húrokkal rendelkezik. A klasszikus gitár nylon húrjait nem szabad túl szorosra húzni, mert ez eltörheti a hidat és károsíthatja a hangszert, ezért ezt a gitárt az ujjakkal pengetik. Épp ezért fontos, hogy új gitárodat kellemes legyen tartani, valamint a húrok is megfelelően kényelmesek legyenek.
 
Klasszikus gitárok osztályozása
 
Gyermekeknek szóló klasszikus gitár vásárlásakor fontos, hogy a hangszer mérete megfeleljen a lurkó magasságának. A gyerekek csak így tudnak jól gitározni. Ahogy a kicsi növekszik, szüksége lesz új gitárra, tulajdonképpen együtt kell nőniük. Az 1/4-es gitárok a legkisebb, 4-6 éves, 100-115 centiméter magas gyerekek számára készültek. A klasszikus 1/2-es gitárok egy fokkal nagyobbak. 6-8 éves kornak és 115-135 centis gyermekmagasságnak felelnek meg. A 3/4-es gitárok 8-11 éves, 135-150 centi magas gyerekeknek valók. 13 éven felüli gyerekeknek vagy 160 centiméter felettieknek érdemes teljes méretű klasszikus gitárt vásárolni.