Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyennek látta a Metallica-t Kirk Hammett a csatlakozása előttKirk Hammett 1983-ban lett a Metallica gitárosa, előtte pedig az Exodus-ban játszott és éppen a banda énekesének, Paul Baloff-nak köszönhetően jutott el egy Metallica koncertre, ahol rögtön lenyűgözte őt a zenekar.
 
"Az Exodus énekese, Paul Baloff igazi metalőrült volt és nagyon képben volt mindennel és mindenkivel. Egyszer azzal állított be az egyik próbára, hogy van egy Metallica nevű zenekar, amely nagyon kemény és súlyos zenét játszik, muszáj megismernünk őket. A nevük azonnal megfogott, úgy gondoltam, jobb nevet nem is választhatna magának egy metal csapat. Paul azt mondta, hogy este a The Stone-ban épnek fel és el kell mennem vele, úgyhogy ezt is tettem. Körülbelül 15-en lehettünk, mégis úgy éreztem, hogy ezek a srácok tényleg nagyon jók.
 
Kirk Hammett és Paul Baloff
 
Az első személyes találkozásunk a Mabuhay Gardens öltözőjében volt, amit igazából erős túlzás öltözőnek nevezni, mert inkább csak egy folyosó. Mindig jót nevetek, ha ez a sztori szóba kerül, mert James és Lars nem is emlékeznek rá, hogy ott találkoztunk először, de én sosem felejtem el."
 
Kirk Hammett 1983-ban hagyta ott az Exodus-t, hogy a Metallica tagja lehessen, de először abban sem lehetett biztos, hogy tényleg komoly a felkérés, ugyanis éppen április elsején csörrent meg a telefonja.
 
"Április elseje volt és pont a klotyón ültem, amikor felhívott a Metallica hangmérnöke, Mark Whittaker. Miután letettem a kagylót, rögtön az jutott eszembe, hogy talán csak egy bolondok napi átverés az egész, de néhány nappal később tényleg elküldtek egy kazettát, bár nekem akkor már megvolt a demójuk és el is tudtam játszani a legtöbb dalt. Ezután közöltem a hírt az Exodus tagjaival, akik nagyon kiakadtak. Paul Baloff annyira berágott rám, hogy leöntött egy üveg sörrel. Azt mondta, nem hiszi el, hogy tényleg megteszem ezt velük, és igazából meg is tudtam érteni a reakcióját..."