Bejelentkezés

x
Search & Filters

James Hetfield más címet adott volna az új Metallica albumnak



Április 14-én jelenik meg a Metallica új albuma, a 72 Seasons, a banda frontembere, James Hetfield azonban egy friss interjúban elárulta, hogy ő eredetileg más címet adott volna a lemeznek, a többiek viszont leszavazták, aminek utólag már ő is örül.
 
"Az ihletet a 72 évszak bánat koncepciója adta, de a bánat részét végül elhagytuk, mivel az ember életének első 72 évszakja - vagyis 18 éve - korántsem csak a szomorúságról szól, de felnőttként hajlamosak vagyunk csak a szar dolgokra gondolni, amiket mindenképpen helyre kellene hoznunk. Persze ez a bizonyos 72 évszak mindenkinek mást és mást jelent. Mióta nekem is vannak gyerekeim, sokkal jobban értem a fiatalkoromat, és mindenekelőtt a szüleim helyzetét. Apaként sokszor érzem úgy, hogy nem bírom tovább és én is csak ember vagyok, gyerekként azonban tévedhetetlen istenként tekintünk a szüleinkre, és minden szavukat szentírásnak vesszük. Később aztán belátjuk, hogy csupán mi emeltük őket piedesztálra, és igazából ők is csak emberek, akik próbálták a lehető legjobban tenni a dolgukat. Nekem az a fő célom, hogy egy kicsit jobban csináljam, mint a szüleim. Ha ez sikerülne, azzal már elégedett lennék. Mint mindenkinek, nekem is vannak olyan gyerekkoromból hozott dolgok, amiket örökre el kell felejtenem, vagy éppen dolgoznom kell rajtuk.
 
 
A szövegek megírása során rengeteget gondolkoztam azon, hogy csak a gyerekkorom miatt vagyok-e olyan, amilyen. Vajon megváltozhatok, vagy esélyem sincs rá, mert minden előre meg van írva a csillagokban, és törvényszerűen az történik velem, amit a horoszkópom mond? Szerintem senki sem tudja. Én legalábbis biztos nem. Azt viszont tudom, hogy kemény munkával jár változtatni bizonyos dolgokon, és talán nem is mindenen lehet, de az egyértelmű, hogy nem okolhatom örökké a szüleimet az összes rosszért, ami velem történt, hiszen ezek egy része a saját döntéseim következménye volt. Hosszasan lehetne ezen agyalni, de alapvetően az örök kérdés az, hogy valóban az első 72 évszak formálja-e a teljes személyiségünket, és van-e lehetőségünk a változásra?
 
Én eredetileg a Lux Æterna címet adtam volna az albumnak az első kislemezdal után, mert számomra ez tökéletesen összefoglalta a teljes koncepciót, mivel arra az örök világosságra utal, ami talán mindig is bennünk volt, de csak most vettük észre, a többiek azonban leszavaztak, aminek most már én is örülök, mert a 72 Seasons egyértelműen izgalmasabb cím. Ezen többet kell gondolkozni, hogy mit is jelent pontosan. A sárga szín ugyanakkor a Lux Aeterna-hoz kapcsolódik, mivel ez a fény és a jóság forrásának színe, ráadásul nagyon jó kontrasztot alkot a feketével."
 
A Metallica ma hajnalban a Jimmy Kimmel Live show vendége volt, ahol eljátszották a fent említett 'Lux Æterna' dalt is a pénteken megjelenő új albumról.