Bejelentkezés

x
Search & Filters

Klaus Meine: "az Eye II Eye album volt a Scorpions legjobb hibája"



A 90-es évek érdekes időszak volt a könnyűzenében: a grunge és az alternatív rock berobbanásával teljesen átrendeződtek az erőviszonyok, emiatt pedig sok neves zenekar döntött úgy, hogy megpróbál új dolgokkal kísérletezni, ami nem mindig sült el a legjobban. A Scorpions frontembere, Klaus Meine például a banda "legjobb hibájának" nevezte az 1999-ben megjelent Eye II Eye albumukat.
 
"A 90-es években igazi zenei forradalom zajlott, amelyből a grunge és az alternatív rock került ki győztesen, ami azt eredményezte, hogy a klasszikus rockbandák, amelyek a 80-as években még nagy népszerűségnek örvendtek, hirtelen már az életükért küzdöttek. Nálunk ez különösen az évtized végén mutatkozott meg az Eye II Eye lemezzel, amelyen rengeteget kísérleteztünk. A rajongóink nem fogadták túl jól ezt az albumot, de mégis ez volt a legjobb hiba, amit valaha elkövettünk, mert ráébresztett minket arra, hogy milyen fontos, hogy visszatérjünk a gyökereinkhez. Pár évvel később adtuk ki a következő lemezünket, az Unbreakable-t, amellyel visszatértünk a helyes útra és addigra már a klasszikus hard rock megítélése is ismét a helyére került.
 
Az azért talán túlzás, hogy az Eye II Eye teljesen más volt, mint a korábbi albumaink, de az tény, hogy megjelentek rajta olyan külső hatások, amelyek nem a Scorpions DNS-ből fakadtak, ha fogalmazhatok így. Valahol azok is mi voltunk, de közben mégsem. A hatalmas káosz és zűrzavar rányomta a bélyegét a munkánkra. Senki sem tudta, hogy mit hoz a jövő és merrefelé kellene elindulnunk, de ettől függetlenül folyton tanácsot akart adni nekünk mindenki. smiley"