Bejelentkezés

x
Search & Filters

A legnagyobb slágerekkel és a legszebb balladákal nyitja a Bikini a Budapest Parkot! (interjú)

Április 23-án, csütörtökön első budapesti szabadtéri koncertjét adja 2015-ben a Bikini. Ők nyitják a Budapest Parkban a szezont, ahol a zenekar vendégeként fellép Keresztes Ildikó is. Németh Lojzival, a csapat zenekarvezetőjével, basszusgitárosával beszélgettünk.

 

Rockbook: Bárhogy kutakodtam utánatok arra nem sikerült rábukkannom, hogy a zenekarnak miért pont Bikini lett a neve? Csak nem eme női ruhadarab nagy kedvelői vagytok?

Németh Lojzi: A Bikini együttes a Beatrice utódzenekaraként indult. Kerestünk egy B betűs nevet, aminek a tetejére odabiggyeszthetjük a koronát úgy, ahogy a Beatrice fölé Feró tette. A Bikini név elég újhullámosan hangzott, b betűvel kezdődik és sok egyéb dologra is gondolhatsz a név hallatán. Az atomrobbantásokról elhíresült Bikini szigetre ugyanúgy, mint a női fürdőruhára.

Rockbook: Anno miért gondoltátok azt, hogy a rendszerváltás bekövetkeztével nektek nincs több dolgotok a zenei életben?

Németh Lojzi: Ami izgalmassá tette a zenekart és ami összekovácsolta a közönséget a rendszerváltással már nem volt olyan izgalmas, vagy cinkos összetartozás. A Bikini a szabadságot közvetítette a zene nyelvén, és ahogy megszűnt a pártállam, úgy gondoltam küldetésünknek itt a vége. Szerencsére az élet visszaszólított minket a színpadra, hiszen krónikásokra mindig szükség van.

Rockbook: A ma ismert Bikini tulajdonképpen 30 éve működik, egy kisebb szünettel. Sokszor elgondolkozom azon ilyen hosszú életű zenekarokat látva, hogy vajon mi lehet a titok, hogy sikerül ennyi idő után is fenn maradni és ilyen népszerűnek lenni? Szerintetek nálatok mi lehet ennek a titka?

Németh Lojzi: Nincs ebben semmi titok. Nagyon jó a hangulat a bandán belül és ez a hangulat sugárzik a színpadról. A Bikini dalok kiállták az idő próbáját és a mai napig hallhatóak a rádiókban, televíziókban. Szeretjük, amit csinálunk és imádunk koncertezni. Köszönjük a közönségnek, hogy 33 éve kitart mellettünk. Három generációt biztos, hogy bevonzottunk.

 


Rockbook: Készültök valamilyen nagyszabású bulival megünnepelni a zenekar születésnapját?

Németh Lojzi: Ötévente szoktunk jubilálni. 2012-ben volt a 30 éves visszatekintés, a következő 2017-ben várható. Nagyszabású bulink április 23-án lesz, mi nyitjuk a Budapest Parkot. Ez nagy megtiszteltetés és kihívás is. Igyekszünk megfelelni.

Rockbook: 2012-ben jelent meg az utolsó lemezetek, mikor várható újabb anyag?

Németh Lojzi: A világ rohamosan változik. Az új számítógépekben már nincs is lemezolvasó. Az egész zeneipar átköltözött az internetre. Ha heti 6 cd-t eladnak belőled, Mahasz első vagy. Ilyen körülmények között nem érdemes lemezeket írni. Inkább dalokra, jó dalokra van szükség és persze jó videókra. Ez az új útja most a Bikininek is, ebben a felgyorsult világban.

Rockbook: A koncertjeiteket figyelve azt láttam, hogy minden korosztályból vannak a rajongók. Mit gondoltok, mivel tudtátok megfogni a fiatalabbakat is?

Németh Lojzi: Nekünk nincsenek testőreink, külön fodrász, öltöztető, színpadmester, stb. Helyette a koncertek előtt és után lemegyünk a büfébe, együtt iszunk és beszélgetünk a közönséggel, megszüntetve a távolságot zenekar és közönség között. Levelezek mindenkivel, aki megtisztel azzal, hogy ír nekem, vagy elfogadja az én levelemet. Mi egy család vagyunk, a Bikini család.

Rockbook: A héten a Budapest Parkban léptek fel, ti nyitjátok az idei szezont. Mire készüljenek a rajongók?

Németh Lojzi: Elsősorban hozzanak esőkabátot, mert általában, ha a Bikini Budapesten lép fel, akkor esik az eső. Félretéve a tréfát egy erős programra készülhetnek az arra látogatók, amely tartalmazza a legnagyobb slágereket és a legszebb balladákat. Mi nagyon szeretjük ezt a 2015-ös ütős programot.

 


Rockbook: A Budapest Park buli után merre találkozhatnak veletek a rajongók a közeljövőben?

Németh Lojzi: A Bikini áprilisban ébred téli álmából. Ilyenkor indulunk körutazásra itthon és a környező országokban. Ez szeptember végéig tart általában és rengeteg koncert tartalmaz. Honlapunkról www.bikininet.hu a koncertek menüből bárki tájékozódhat, hogy hol lesz koncertünk. A koncertek a facebook-on a Bikini együttes események menüjében is megtalálhatók.

Rockbook: Hamarosan itt a nyár, a fesztiválok ideje, amelyben idén sem lesz hiány. Van már felkérésetek valamelyikre?

Németh Lojzi: A fesztiválok még szervezés alatt vannak, pontos dátumokat május végén tudunk közölni.

 

Rockbook: Köszönjük az interjút!

Máthé Kriszta
 

Címkék: 
Bikini
Keresztes Ildikó