Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Magunknak köszönhetjük, hogy vámpírok lettünk!” – interjú Bazie-vel, a The 69 Eyes gitárosával



Nem unatkozik idén a The 69 Eyes: áprilisban kijött Universal Monsters című új albumuk, hamarosan pedig turnéra indulnak, amelynek budapesti állomása is lesz november 13-án a Barba Negrában. A csapat egyik gitárosa, Bazie erről és sok minden másról is szívesen mesélt nekünk.

Rockbook: Ne haragudj, de muszáj azzal a kérdéssel kezdenem, hogy milyen érzés akciófigurának lenni? (http://staramba.com/music/the-69-eyes.html) Egyáltalán honnan jött az ötlet?

Bazie: (nevet) A kiadó találta ki, hogy jó lenne valami különleges cucc és végül az akciófigurákban egyeztünk ki. Szóval nem a mi ötletünk volt, de látva a kész darabokat, azt mondhatom, tényleg nagyon menő lett, és biztos sok rajongó örül majd, hogy ilyen formában összegyűjthet minket.

Rockbook: 1989 óta vagytok a pályán. Mi motiválja még ennyi idő után a zenekart és személy szerint téged?

Bazie: Valóban nem kevés idő, de azt mondhatom, hogy ugyanaz motivál minket, ami mindig is: a zene szeretete és az a vágy, hogy ezt megoszthassuk másokkal. Persze akadnak nehéz pillanatok, vannak nagyon megterhelő részei a turnézásnak, de amikor színpadon állunk és zenélünk, vagy a koncertek után tudunk találkozni és beszélgetni a rajongókkal, az mindent megér.

 

 

Rockbook: Gyakran goth vagy finn vámpírokként utalnak rátok. Mit szólsz ehhez? Szerinted helytálló?

Bazie: Az a helyzet, hogy ezt csakis magunknak köszönhetjük, ugyanis mi találtuk ki! (nevet) Amikor Amerikában jártunk, eljutottunk a Rainbow bárba, amely a Hollywood Vampires törzshelye volt. Ez egy ivóklub volt anno, de most már van egy ilyen nevű bandája is Alice Coopernek. Kitaláltuk, hogy ennek mintájára mi lehetnénk a Helsinki Vampires.(nevet) Egyébként a goth jelző ellen sincs kifogásom, mert tényleg azon a vonalon indultunk el és még mindig benne van a zenénkben, bár most már szerintem nem az dominál.

 

 

Rockbook: Évekkel ezelőtt volt egy elég éles stílusváltásotok, ami meg is osztotta a rajongókat, az új lemez viszont ismét inkább a kezdeti időszakot idézi.

Bazie: Ez tudatos volt. Most arra törekedtünk, hogy ha nem is a gyökerekig, de azért nyúljunk vissza a múltunkhoz. Ismét Johnny Lee Michaels producerrel dolgoztunk, aki abszolút tiszteletbeli tag nálunk, ugyanakkor mégiscsak egy külső fül, ami nagy segítség lehet. Egyébként a Universal Monster abszolút egy zenekari anyag, és nagyon élveztem, hogy most is úgy dolgoztunk, mint régen. Egyértelműen a Paris Kills volt a legnépszerűbb albumunk, de egyébként az is már a hatodik volt a sorban. Igyekeztünk mindig egy kicsit mást csinálni, mint korábban, csak mostanában ez talán jobban tetten érhető.

Rockbook: Már három klip is kijött a Universal Monsters albumhoz. Várható még több is?

Bazie: Igen, tervben van. De egyébként vicces, hogy tervekről beszélek, mert eredetileg a lemez sem akkor jött volna ki, amikor, hanem előbb, és nem is ezekhez a dalokhoz szerettünk volna klipet, de így alakult, és ez végül is jó döntésnek bizonyult.

 

 

Rockbook: Hallgatsz új zenéket? Ha igen, kik a kedvenceid?

Bazie: Igen, szoktam. Rengeteg nagyon jó fiatal csapat van, de a nevekkel eléggé hadilábon állok. Az viszont gyakran előfordul, hogy felkapom a fejem egy-egy jó dalra vagy bandára. De az igazán nagy kedvenceim még mindig azok a zenekarok, amelyek hatására elkezdtem, elkezdtünk zenélni: az AC/DC, a Guns N' Roses... Legendás zenekarok, akiket még mindig élmény nézni, hallgatni, és akiktől rengeteget lehet tanulni.

Rockbook: Mivel töltöd a szabadidődet? Van egyáltalán?

Bazie: (nevet) Kell lennie. Egyszerűen muszáj időt szakítani a pihenésre és a feltöltődésre. Sok minden érdekel és rengeteg dolgot szeretek csinálni, de mivel zenész vagyok és állandóan a zene vesz körül, a színpadon, a stúdióban, a próbákon, dalszerzés közben... Így az tölt fel a legjobban, amikor csend és nyugalom vesz körül, akár otthon, akár a szabadban. Az nagyon kikapcsol, megnyugtat és feltölt.

Rockbook: Mivel készültök a turnéra? Mit várhatunk a budapesti koncerten?

Bazie: Ezen a téren is visszakanyarodunk a múltunkhoz. Igaz, mi sosem voltunk olyan csapat, amelynél mindenféle látványelem és díszlet van, de most tényleg csak mi leszünk és kész. Az öt akciófigura! (nevet) Egyébként nagyon várjuk már a budapesti bulit, jó lesz visszatérni hozzátok, és bízunk benne, hogy sok magyar rajongóval találkozunk majd!

Rockbook: Köszönjük szépen az interjút!

Bazie: Én köszönöm! És várunk mindenkit szeretettel november 13-án a budapesti koncertre!

 

Jegyek elővételben: 4999 Ft, a helyszínen: 5999 Ft.
 

 

Facebook esemény itt!