Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a Szakadék új EP-je 'Nevem Szem' címmel



'Nevem Szem' címmel a kőszegi Szakadék zenekar új, négy számos kislemezzel jelentkezett, amely szeptember 15-től elérhető a streaming oldalakon. 
 
A dalokat egymás után hallgatva úgy tűnhet, hogy nem találják a helyüket a műfajon belül, ami talán a rock nagy halmazába befér, de a pontosabb irány már nincs meghatározva. De ezt ne is várjuk tőlük! A szöveg és mondanivaló, ami erős képekkel operál, szorosan kötődik a zenéhez. Ha esetleg politikusabb a felhang, ahhoz inkább a punk, post-hardcore pörgős akkordtologatós témáit kapjuk. Ha komoly és mély a mondanivaló, szó szerint lemennek a metál, stoner egyhangos, de finom díszítésekkel ellátott döngölős riffjeibe. Ezekhez persze az ének, ha kell hörgős, ha kell élesebb punk-hardcore kiabálása járul hozzá. Ezeket néhol külön, és van, ahol egy dalba beépítve kapjuk az arcba, amikor egy punkos téma, váratlanul átvált egy metál riffbe, megtörve az addigi lendületet. De aztán visszatér ugyanaz a tempó, mintha ez a közjáték meg se történt volna. Ez a folyamatos változás rendkívül változatossá teszi a zenét, mégsem töri meg az állandó pulzálást, amit a dobos feszes, kétlábas témái tovább fokoznak.
 
 
 
Az emberek karatlanul is megpróbálják a zenekarokat behatárolni és behelyezni egy dobozba, mert így könnyebb bemásolni a metal, vagy punk, vagy rock mappába. A Szakadék viszont folyton kiüti a doboz oldalát, és átnyúlnak a punkrockból a metálba, vagy fordítva. Azt a mappát nyitják meg, ott és arra klikkelnek rá, majd másolnak oda  témákat, ahova kedvük tartja. Nem tudni, hogy ez ösztönös vagy tervezett, de működik.
 
A hangzás modern, ami a Denevér hangstúdiónak köszönhető, és biztos nem volt könnyű dolguk. Egy kislemezen belül és ilyen stílusváltakozások mellett, nehéz - úgymond - átlagolni a hangzást, hogy mi fekszik jól minden dalnak. Ez abszolút a stúdió munkáját és szakértelmét dicséri!
 
A rockon bellüli stílusváltások ellenére, a kislemez az első dobütéstől az utolsóig egyben van. 
 
 
A borítót a már számtalan kiváló munkával bizonyított, elismert és sokak által felbérelt cover art rajzoló - művésznevén - Midjourney alkotta, neki is köszönjük a közreműködést.
 
És hogy mi az üzenet? Legyetek résen, és tartsátok nyitva a szemeteket fületeket.
 
Elérhetőségek: Honlap, Facebook, YouTube
 
 
Fotók: Bönditz Szabolcs