Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Metallica, a Megadeth és az Anthrax zenéjén nőtt fel a világ egyik legjobb blues-rock gitárosa



November 17-én jelent meg Kenny Wayne Shepherd új albuma, a Dirt On My Diamonds Vol. 1, a napokban pedig az Ultimate-Guitar-nak adott interjút a nagyszerű blues gitáros, aki azt is elmondta, hogy milyen zenéken nőtt fel.
 
"Gyerekkoromban nagyon sokféle zene vett körül édesapámnak köszönhetően, aki rádiós szerkesztő és műsorvezető volt. Játszott country-t, rockot, vezetett slágerlistás műsort... tényleg mindenben otthon volt, én pedig az összes műfajban találtam valamit, ami megfogott. Azt nem mondom, hogy mindegyik arra ösztönzött, hogy vegyek gitárt a kezembe és kezdjek el olyan stílusban játszani, de a tehetséget és az elhivatottságot maximálisan elismertem.
 
A progresszív zene szerintem nagyon érdekes, mert szinte már jazz, de közben mégis rock, szóval elég komplex és összetett. Az én stílusom egy kicsit régimódibb, de le a kalappal azok előtt, akik ebben a műfajban képesek maradandót alkotni.
 
Én abban az időszakban nőttem fel, amikor Eddie Van Halen volt az igazi gitárhős számunkra. Imádtam a játékát. De említhetném a Metallica, a Megadeth és az Anthrax zenéjét is, sőt, még a Nirvana-t is, mivel a grunge berobbanása után én is azt hallgattam. Igaz, hogy a bluesban gyökeredző zenék állnak hozzám a legközelebb, de a most felsorolt bandákat is nagyon szeretem."