Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Metallica 'St. Anger'-je is felkerült a Rolling Stone rossz albumokat felvonulatót listájára



A Rolling Stone magazin egy új listát állított össze, amelyen 50 rossz album szerepel egyébként nagyszerű zenekaroktól. A 43. helyre a Metallica 2003-ban megjelent megosztó nyolcadik nagylemeze, a St. Anger került, amelyből ugyan több mint hatmillió példány kelt el, de a rajongók többsége a mai napig nem igazán kedveli.
 

 
A St. Anger munkálatai finoman szólva sem alakultak zökkenőmentesen: Jason Newsted otthagyta a zenekart, James Hetfield elvonóra ment és az is csupán egy hajszálon múlt, hogy nem esett teljesen szét a banda. A lemez megítélésén az sem segített, hogy a Metallica eltért a megszokott hangzásától és a gitárszólók is hiányoztak a dalokból.
 
A Rolling Stone így indokolta a St. Anger helyezését a listán: "miután a Metallica karrierje mélypontra került James Hetfield alkoholproblémái, Jason Newsted távozása és a zeneiparban elfoglalt bizonytalan helyük miatt, leszerződtettek egy filmes stábot, hogy megörökítsék a St. Anger elkészítésének történetét, aminek eredménye egy zseniális dokumentumfilm (Some Kind Of Monster) és egy csalódáskeltő album lett. A rajongók azóta sem léptek túl azon, hogy Lars Ulrich pergődobja végig úgy szól, mintha egy konzervdobozt ütne, de sajnos ennél nagyobb gondok is vannak a lemezzel: a dalok nem elég kidolgozottak, sőt, szinte befejezetlennek tűnnek és a szövegeken is lett volna még mit csiszolni. A banda ugyan mindig megvédi az albumot a rajongók és az újságírók kritikáival szemben, de a statisztikák magukért beszélnek: a St. Anger-ről kevesebb dalt játszottak élőben, mint bármelyik másik nagylemezükről."
 
A teljes 50-es lista itt tekinthető meg.