Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Nagyon élvezzük egymás társaságát és zenei tudását.” - Late Night Sex interjú



A magyar The Pretty Reckless rajongók számára bizonyára az év híre volt, hogy a zenekar fellép az idei Szigeten, de ahhoz, hogy élőben hallhassák a kedvenc dalaikat, már csak pár napot kell várniuk, ugyanis a Tribute Farsang egyik fellépője a Late Night Sex lesz. A TPR-ről, a tribute zenekarokról és sok másról is beszélgettünk a csapat tagjaival, Anettel, Esztivel, Tomival és Jocival.

Rockbook: - Hogyan kezdődött a zenekar története? Korábban hol zenéltetek?

Anett: Jocival már évek óta a RIOT! Paramore tribute bandában zenélünk, mely jelenleg is működik. Szeretjük a közös bandázást, úgyhogy mindegyikünk nagyon örült, amikor felmerült, hogy még egy zenekarban játszanánk együtt. (Ugye, Joci? :D) Egyébként nekem van még többféle akusztikus projektem, fő a változatosság. Esztit is az akusztikus estek által ismertem meg, így már többször volt szerencsém fellépni vele. <3

Eszti: Bizony, Anettal is játszottam együtt, amit itt is nagyon-nagyon köszönök neki (!), na meg Jocival is, a Day Zero nevű bandában, ahol most Trivium covereket nyomnak a fiúk. A Late Night Sex-en kívül van még egy bandám, a Touch Me Not, ahol cukormázas metalt játszunk.

Tomi: Nekem volt már jó pár bandám, különböző stílusokban, 17 évesen egy black metal formációval indítottam, de az előző csapat pl. a klasszikus heavy metalt játszó Manomore (Manowar tribute) volt. Nincs másik zenekarom.

Joci: Az LNS mellett még két zenekarom van: Ann my Guard és RIOT!.

Rockbook: - Honnan jött a Late Night Sex név?

Anett: Én már jó pár éve elmerültem a TPR életérzésben, úgyhogy amikor a zenekarnév választásra került a sor, végigpörgettem a fejemben a dalszövegeiket. Van egy gyönyörű daluk, a Nothing Left to Lose. Ennek az egyik sora: „...late night sex, smokin' cigarettes, I try real hard, but I can't forget…”. Innen az ötlet. Felmerült több opció is, de egyértelműen ez volt a kedvenc mindenkinek. Kötődik a TPR-hez, és szerintem mindenkiben felidéz egy hmm… kellemes emléket.

Eszti: Így van, Anett bedobott egy csomó TPR-rel kapcsolatos kifejezést, részletet a szövegeikből, stb, mi meg ráböktünk erre. Ez egy kellemes bizsergést okozó név, azt hiszem.

Rockbook: - Miért épp a The Pretty Recklesst választottátok?

Anett: Esztivel akusztikus esteken már játszottuk néhány dalukat, és mindig nagyon élveztük. Jó stílust képviselnek, van benne rock ‘n roll, grunge és egy nagy adag szexiség. Úgyhogy megkérdeztem Esztit, hogy mit szólna, ha összehoznánk egy tribute bandát.

Eszti: Anett csillogó szemeinek láttán nem tudtam nemet mondani! De nem is akartam, és persze egyáltalán nem bántam meg a döntést, imádok ezekkel az emberkékkel együtt játszani, a próbák pedig meditatív jelleggel hatnak rám, amiért nagyon hálás vagyok.

Tomi: Nekem Eszti vetette fel, hogy csináljunk egy ilyen cover bandát, de ismertem már a TPR-t és szerettem is őket.

Joci: Mert dögös tökös rock zene, amire van igény a közönség részéről is.

Rockbook: - Az első koncertetek a Tribute Farsangon lesz a Dürer kertben. Hogyan készültök a bulira, mi alapján állítottátok össze a programot, mennyit próbáltok?

Anett: Heti rendszerességgel próbálunk, bár a próbákon megivott házi pálinkák ellenére (pedig nem volt kevés), az egész bandán végigment az influenza. Na, de sebaj. :D A próbák 99%-ában szerintem vigyorgunk, nagyon élvezzük egymás társaságát és zenei tudását. Bemutatkozó koncert lévén a daloknál a legismertebbeket választottuk ki, plusz pár zúzósabb kedvencet.

Tomi: A próbák alatt szerintem nagy „flow”-ban vagyunk mindannyian, pillanatok alatt elrepül az a pár óra, hatalmas energiákat mozgatunk meg, minden egyes percét élvezem, ha ezt a koncerteken át adjuk a közönségnek, irgalmatlanul jó bulik lesznek a jövőben.

Joci: Mindenképpen azt néztük, hogy pörgős ütős dalok legyenek és, hogy a közönség egy nagyot bulizzon velünk együtt. Próbáljuk tartani a heti kettő próbát.

Rockbook: - A Tribute Farsang talán a legjobb bizonyíték arra, hogy rengeteg jó tribute zenekar van Magyarországon, és a közönség részéről is van igény rájuk. Szerintetek miért érdemes tribute zenekart alapítani?

Anett: Szerintem azért van közönsége a tribute zenekaroknak, mert az emberek örülnek, hogy élőben megkaphatják a kedvenc külföldi bandájuk feeling-jét és tudnak egy jót bulizni. Sok banda nem jön Magyarországra vagy csak ritkán, így jó, hogy van ilyenre lehetőség. Emiatt mindig nagyon kedves a tribute-ök fogadtatása, szuper a közönség.

Rockbook: - Az idei Szigeten a The Pretty Reckless is fellép majd, ami gondolom, kötelező program számotokra. Láttátok már esetleg őket élőben?

Anett: Sajnos még nem láttam őket, de mindenképp megyünk a Szigetre - tökéletes időzítés.

Eszti: Én sem láttam őket...Tali a Szigeten!

Tomi: Én mindenképpen szeretnék eljutni, mivel a Szigeten már nagyon régen, utoljára Iron Maiden-en voltam kint. Ráadásul én a közelben is lakom, akár haza is sétálhatok.

Joci: Még nem sajnos.

Rockbook: - Kik tartoznak a kedvenceitek közé a TPR-en kívül?

Anett: Mindenképp több kedvenc bandát tudnék megnevezni, és ezek mind elég más stílust képviselnek. Lacuna Coil (gothic metal), Paramore (punk rock), Alice in Chains (grunge), Veronicas (pop). Sorban jutnak eszembe az előadók, zenekarok, rengeteget tudnék felsorolni. Zenét hallgatni jó, mindegy milyen stílus, csak legyen jó.

Eszti: Nekem a System of a Down-nal kezdődött szinte minden, őket mai napig imádom. Sajnos „hűtlennek” nevezhető vagyok ama tulajdonságom miatt, hogy szeretem a bandákat csak úgy „felkapni”, ölelgetni őket pár hétig/hónapig, aztán továbbállni és újakba belebolondulni, de így legalább sokfélét megismerek. De egye fene, néhány példa különböző stílusokból: Periphery, Apocalyptica, The Devil and The Almighty Blues, Agnes Obel... Én inkább egy-egy dal hangzásvilágába esem bele, semmint magába az előadóba.

Tomi: Sok zenét szeretek a jazztől a goáig de nagy Anathema fan vagyok :-) Sok olyan tevékenység van, amihez zenéket kapcsolok, pl.: vezetés közben mindig rock vagy metal zenét hallgatok, de futáshoz nekem a chill goa vált be.

Rockbook: - Mik a terveitek, céljaitok a jövőre nézve?

Anett: Még ilyen konkrétan nem is beszéltünk talán erről a bandával. :) Jó lenne minél többet koncertezni, és szép lassan saját dalokat becsempészni a repertoárba.

Eszti: Bizony, idővel szeretnénk kiadni magunkból a saját egyéniségünk által diktált kis hangokat is, nem csupán „más tollával ékeskedni”. Azért használtam ezt a kifejezést, mert habár én magam nem vagyok a tribute lét ellen, de tudom, sokan megvetik...

Rockbook: - Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk nektek!

Anett: Köszönjük! \m/ :)

A zenekar Facebook oldala itt elérhető!

 

A Tribute Farsang Facebook eseménye.

 

 

Támogatónk a Hangfoglaló Program.