Bejelentkezés

x
Search & Filters

Négy dolog miatt kritizálták az Emerson, Lake & Palmer-t



Bár az Emerson, Lake & Palmer képzett zenészekből állt és a progresszív rock egyik meghatározó zenekara volt, sokan mégis ki nem állhatják őket, aminek a kritikák és a közösségi oldalakon íródott kommentek szerint főleg négy oka van.
 
1. A szintetizátor használata. Bár Keith Emerson mestere volt a hangszerének, sokan eleve idegenkednek a szintetizátoroktól, ráadásul úgy vélik, hogy az ELP esetében nem is tett hozzá semmi jelentőset a hangzáshoz és feleslegesen használták olyan sűrűn.
 
2. Az öncélúság. Egy másik vélekedés szerint a trió tagjai túlságosan beképzeltek voltak és mindenáron bizonygatni akarták nagyságukat, ezért telerakták öncélú elemekkel a dalaikat. Ennek persze van egy másik értelmezése is, az ELP rajongók szerint ugyanis kedvenceik egyszerűen csak tisztában voltak a tudásukkal és emiatt bátran használtak bonyolultabb és szokatlanabb megoldásokat.
 
3. Nem volt egyértelmű stílusuk. Gyakori kritika a formációval kapcsolatban, hogy túl sokszor változott a stílusuk és a hangzásuk, sőt, szinte minden albumuk teljesen más volt, ezért nehezen tudják hova tenni a zenéjüket. Ismét hozzá kell tenni azonban, hogy a rajongók éppen ezt a sokszínűséget élvezik.
 
4. A borítók. Régi megállapítás, hogy az emberek először a szemükkel "hallgatják" a zenét, ezért fontos, hogy az első benyomás jó legyen és felkeltse az érdeklődést. Az ELP esetében sokan úgy gondolják, hogy a lemezborítók kifejezetten rondák lettek, így már eleve hátrányból indult náluk a trió.