Bejelentkezés

x
Search & Filters

Neil Young egy vagyont veszít azzal, hogy lekerültek az albumai a Spotify-rólA napokban nagy port kavart Neil Young és a Spotify ügye (részletek itt): a zenész kijelentette, hogy nem akar jelen lenni egy platformon Joe Rogan-nel, aki véleménye szerint téves információkat közvetít a koronavírussal kapcsolatban a podcastjeiben, Young dalai pedig azóta már nem is elérhetők a platformon. Ennek a lépésnek persze anyagi vonzata is van, és a Billboard számítása szerint a zenész egy vagyont veszíthet azzal, hogy a Spotify-felhasználók már nem tudják őt hallgatni.
 
A Spotify-os meghallgatások a becslések szerint Young teljes streamekből származó bevételeinek a 43%-át tették ki, ami éves szinten 754 ezer dollárt (238,3 millió forint) jelent.
 
Joni Mitchell pár nappal később követte Young példáját, amivel a teljes bevétele 12%-ától esik el, ami az ő esetében évi 272 ezer dollárt (85,9 millió forint) tesz ki.
 
Eközben a Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek bejelentette, hogy kialakítanak a platformon egy úgynevezett Covid-19 portált, amelyen belül a hallgatók könnyen eligazodhatnak a koronavírussal kapcsolatos hiteles tartalmak között, ezen a részen ugyanis csak azok az anyagok lesznek megtalálhatók, amelyekben tudósok és szakemberek beszélnek a pandémiáról, vagy egyéb hiteles forrásokat osztanak meg a témával kapcsolatban.