Bejelentkezés

x
Search & Filters

Orosz és ukrán zenekarok, Dee Snider és a Green Day reakciói a háborús helyzetre



Az elmúlt napokban világszerte az orosz-ukrán konfliktus foglalkoztat mindenkit, a történtekről pedig több zenész is elmondta már a véleményét. A Jinjer Ukrajnából jelentkezett be a rajongóinak, orosz részről pedig megszólalt a Slaughter To Prevail és a Pussy Riot is. A Green Day lemondta a moszkvai koncertjét, Dee Snider pedig arról írt, hogy az ukrán ellenállók a Twisted Sister egyik slágerét használják indulójukként.
 
- A Slaughter To Prevail bejegyzése: "nemet mondunk a háborúra! A banda sosem politizált és nem is foglalt állást egyik oldal mellett sem. Azt szeretnénk, ha mindenki nyugalomban és békében tudna együtt élni. Nem támogatunk semmiféle fegyveres konfliktust. Bízunk benne, hogy hamarosan vége lesz ennek a rémálomnak és ti, a szeretteitek és a barátaitok is újra békében élhettek!"
 
 
 
- A Jinjer részéről Eugene Abdukhanov basszusgitáros üzent az ukrán fővárosból: "üdv mindenkinek! Amikor ezt a videót készítem, szombat délután 5 óra van és az orosz megszállás alatt álló Kijevből jelentkezem. A Jinjer minden tagja jól van, már amennyire lehetséges jól lenni egy ilyen sötét időszakban. Szeretnénk megköszönni a rengeteg támogatást és szolidaritást. A világ minden tájáról írtatok és hozzánk hasonlóan ti is elutasítjátok Putyin értelmetlen és barbár háborúját. Szeretnék szólni néhány szót mindenkihez, de különösen az orosz emberekhez. Bármit is sugall a propaganda, higgyétek el, hogy senki sem érdemli meg, hogy azt kelljen átélnie, amit most az ártatlan ukrán embereknek. Mindenki bezárkózott és sötétben, rettegésben tölti a mindennapjait. A gyerekek is. Nincs elég ennivaló és víz. Terjesszétek ezeket a híreket, mert együtt véget vethetünk ennek az egésznek!"
 
 
 
- Dee Snider bejegyzése a Twitteren: "kifejezetten örülök neki és nagyon megtisztelő, hogy az ukránok a We're Not Gonna Take It-et használják a csatadaluknak. A nagyapám ukrán volt, de aztán a Szovjetunió bekebelezte őket. Nem hagyhatjuk, hogy újra ilyesmi történjen! A statisztikák szerint az oroszok 60%a támogatja ezt a háborút, de tudom, hogy rengetegen tüntetnek és tiltakoznak a rohadék ellen, aki már 22 éve hatalmon van. Menjen a picsába Putyin!"
 
 
 
- A Green Day közleménye a május 29-i moszkvai koncertjükkel kapcsolatban: "nehéz szívvel úgy döntöttünk, hogy a napokban történt események tükrében lemondjuk a május 29-i moszkvai fellépésünket. Ez most sokkal többről szól egy rockkoncertnél, ugyanakkor őszintén hisszük, hogy a rock 'n' roll örök és elpusztíthatatlan, és lesz még rá alkalmunk, hogy visszatérjünk Oroszországba."
 
 
 
- A Pussy Riot énekesnője, Nagyezsda Tolokonnyikova röviden, de annál határozottabban foglalta össze a véleményét: "gyűlölöm a háborút. A békét szeretem. Ukrajnát támogatom és együtt érzek az ukrán emberekkel. Bassza meg Putyin! Remélem, hamarosan megdöglik!"