Bejelentkezés

x
Search & Filters

Öt éve él józan életet a Five Finger Death Punch frontembere



Március 8. fontos nap volt a Five Finger Death Punch frontembere, Ivan Moody életében, az énekes ugyanis ekkor ünnepelte azt, hogy immár öt éve józan, ennek kapcsán pedig a legnehezebb időszakát is felidézte, amelyen szerencsére sikerült túljutnia.
 
"A pandémia idején különösen nehéz volt józannak maradni, mert mindenki iszogatott egész nap, ami sok vitához és családon belüli erőszakhoz vezetett, teljesen feleslegesen. Ez az időszak sokakból a legrosszabbat, míg másokból a legjobbat hozta ki, sajnos vagy éppen szerencsére. Én főleg azért szenvedtem, mert egyre többször hallottam azt a kis hangot a fejemben, ami folyton arról győzködött, hogy már épp elég régóta vagyok jó és józan, úgyhogy mégis mi baj lenne abból, ha megint rossz lennék egy kicsit? Tudtam, hogy muszáj találnom valami kapaszkodót, ami segít kitartani, és a családom mellett szokás szerint ismét a zene segített.
 
 
Mi szerencsések vagyunk, hogy a zenélésből élhetünk, de láttuk, hogy rengeteg tisztességes, becsületes ember veszíti el az állását, vagy kell megbirkóznia az őrült vásárlókkal, a vécépapírfelhalmozókkal és az egyéb kihívásokkal. Ez sokakat elgondolkodtatott és én is többször beszéltem erről Zolival (Báthory Zoltán, a zenekar magyar gitárosa). Ez volt az első olyan dolog a történelemben, amely valóban az egész világot érintette. Igazából még a második világháború sem volt ilyen, mert egyes országok kimaradtak belőle, a pandémia azonban valóban minden ember életére hatással volt. Megvan az a tulajdonságom, hogy úgy tudom értelmezni mások szavait és érzéseit, hogy azok a hasznomra váljanak, és remélem, hogy ezzel aztán nemcsak magamon, hanem másokon is segíthetek."