Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rob Halford friss infókat osztott meg az új Judas Priest albumról



Lassan a célegyenesbe érnek az új Judas Priest album munkálatai, Rob Halford pedig lelkesen nyilatkozott a készülő anyagról és előző nagylemezükről, a Firepower-ről is, amit a Painkiller-höz és a British Steel-hez hasonlított.
 
"Szerintem éppen a sokszínűséget szeretik annyira a Judas Priest-ben. Az egyik pillanatban még letépjük az emberek arcát a Painkiller-rel, aztán jöhet egy kis Turbo Lover, Breaking The Law, vagy akár a The Sentinel. Minden albumunk, sőt, igazából minden egyes dalunk egy önálló kis mikrokozmosz, amelyeknek szinte saját személyiségük van. Ha az említett nótákra gondolsz, mindegyik hallatán elkezd pörögni egy kisfilm a fejedben a szöveg, az üzenet és persze a fantasztikus hangszeres részek alapján.
 
 
A Firepower megírása során elgondolkoztunk azon, hogy kik is vagyunk és mit imádunk a legjobban a Priest-ben. Ez persze nem azt jelenti, hogy úgy írtuk volna meg a dalokat, hogy ide tegyünk még egy kis Rocka Rolla-t, oda egy csipet Sad Wings Of Destiny-t és persze a Point Of Entry se maradjon ki! Nem erről van szó. Inkább csak tudat alatt volt bennünk mindaz, amit eddig elértünk a metalban, és egyfajta útmutatóként és mintaként szolgált a dalok megírásához. Számomra - rajongói szemmel nézve - a Firepower éppolyan fontos album, mint a Painkiller vagy a British Steel, mert ugyanúgy megmutatta, hogy mit is képvisel ez a zenekar és miért lehet szeretni. Biztos ott motoszkált ez a fejünkben az új lemez megírásakor is, ráadásul én egyébként is túlagyalós típus vagyok, úgyhogy szeretek ilyesmiken merengeni.
 
 
Természetesen minden zenekar egyre jobb és jobb albumokat akar csinálni. Ezért mondja azt mindenki, hogy az új lemeze a legjobb, és ez így is van rendjén. Ezer százalékot fektetünk a munkánkba, úgyhogy teljesen érthető, hogy ha úgy érezzük, hogy az a legfantasztikusabb dolog, amit valaha csináltunk. Én is így vagyok az új albumunkkal. Elmondhatatlanul hiszek benne és nagyon szeretem. Imádom a súlyos riffeket, az őrült dobokat és az üvöltéseket. Egy ütős, izgalmas anyag, amelyen érződnek bizonyos korábbi lemezeink hatásai, de ez távolról sem azt jelenti, hogy egyfajta Firepower 2 lett belőle. Igaz, hogy nekem még sok dolgom van vele, de összességében már a célegyenesben vagyunk. Mindennap meghallgatom a hangszeres alapokat és nagyon elégedett vagyok velük. Fantasztikusak lettek. Szokás szerint több dalt írtunk a kelleténél, és ezek közül választottuk ki a legjobbakat. Tényleg igazán erős és ütős album lesz."