Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rock zene esküvőre? - Ezek a legjobb számok bevonuláshoz és a lakodalomhoz



A zeneválasztás talán az esküvőszervezés legkellemesebb része, főként az igazi zenerajongók számára. Vannak, akik csak úgy tudják elképzelni a Nagy Napot, hogy rock dallamokra vonulnak be a ceremóniára és kedvencük szól az „Igen” alatt. Legyen is így, a rock zene esküvőre is remek választás!
 
Miért kell egyáltalán zene esküvőre?
 
A jól megválasztott zene a Nagy Nap nélkülözhetetlen eleme. Megfesti a hangulatot a ceremónia során és megalapozza a bulit, gondoskodik róla, hogy a lakodalom alatt a násznép minden tagja legalább egy kis időre megközelítse a táncparkettet.
 
Mindenki olyan zenei stílust választ szívesen élete egyik legjelentősebb napjára, amit egyébként is közel érez magához. Ha igazi rockerként a zenének mindennapjaitokban is fontos szerepe van, miért kellene, hogy épp az esküvőtök napján hanyagoljátok kedvenceiteket?
 
A klasszikus rock a bevonuló zenék királya
 
Különösen könnyű dolguk van a klasszikus rock rajongóinak, hiszen a ’70-es, ’80-as évek, valamint a ’90-es évek eleje bővelkedett szerelmes rock zenékben. A teljesség igénye nélkül a következő számok bármelyike megállja a helyét a meghitt pillanatokban is:
 
Aerosmith – I Don’t Want to Miss a Thing
Led Zeppelin – Stairway to Heaven
Led Zeppelin – Thank You
Lynyrd Skynyrd – Simple man
Styx – Lady
Deep Purple – Love Conquers All
Alice Cooper – You and Me
Journey – Faithfully
Chicago – You’re the Inspiration
Warrant - Heaven
 
Rock zene a lakodalom alatt
 
A lakodalom alatt aztán már még inkább szabad a pálya, az egyetlen szempont, amire érdemes ügyelni, hogy a násznépből mindenki találjon magának való zenét. Ezért is jó választás a rock zene esküvőre, hiszen megannyi különböző stílusirányzata között a tinik és a nyugdíjas korosztály egyaránt magára ismerhet. Bon Jovi slágereire még a nagymamák is megpörgethetőek, de a mai fiatalok is óriásit fognak bulizni egy jó AC/DC számra. A következő 10 számot például garantáltan mindenki élvezni fogja:
 
AC/DC – You Shook Me All Night Long
Kenny Loggins – Footloose
Kid Rock – All Summer Long
Kongos – Come With Me
Queen – Don’t Stop Me Now
Steppenwolf – Born to be wild
White Stripes – Seven Nation Army
Wild Cherry – Play that Funky Music
Joan Jett & the Blackhearts – I Love Rock’n’Roll
Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
 
További inspirációért nézzétek meg a teljes listát, melyet az Esküvő Online Spotify csatornáján találtok.
 
Ha megvannak a zenék, már csak meg kell találni azt a DJ-t vagy zenekart, aki azonosulni tud a stílussal és nyugodt szívvel rábízzátok a zene szolgáltatását. Még nincs meg? Nézzetek körül az ország legnagyobb szolgáltatói adatbázisában! Az Esküvő Online esküvőszervező oldalon több, mint kétszáz esküvői zenekar és szolgáltató közül válogathattok.