Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rush klasszikusát, a 'Working Man'-t dolgozta fel a Prong



A Prong a tavaly októberben megjelent State Of Emergency című albumán dolgozta fel a Rush egyik klasszikus dalát, a Working Man-t, amit most egy szöveges videó formájában is közzétettek.
 
A banda frontembere, Tommy Victor így nyilatkozott a két zenekar közti párhuzamokról: "a Rush-nál óriási riffek voltak, amik a Prong-nál is nagyon fontosak. A Working Man tökéletes példa erre, hiszen a dal nyitó riffje egy igazi örök klasszikus. Összeraktunk egy szöveges videót a feldolgozásunkhoz, ami egyszerre lett indusztriális és elszállós."
 
A frontember egy korábbi interjúban kifejtette, hogy miért döntöttek a dal feldolgozása mellett: "kamaszkoromban még nem gitároztam, hanem basszusgitároztam és természetesen Geddy Lee volt a legnagyobb kedvencem. Rengetegszer láttam élőben a Rush-t, és akkoriban - az összes többi garázsbandához hasonlóan - mi is játszottuk a dalaikat a Led Zeppelin és a Bad Company nóták mellett. A Working Man-t azért szeretem, mert a riffje egyszerű, de mégis nagyszerű, a szövege pedig tökéletesen passzolt a State Of Emergency lemez témáihoz, úgyhogy mindenképpen szerettem volna elkészíteni ezt a feldolgozást."