Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Slipknot is hatással volt az új Muse albumraAugusztus 26-án jelent meg a Muse kilencedik albuma, a Will Of The People, amelynek különlegessége, hogy a banda ezúttal tőlük szokatlan hatásokból is merített ihletet és többek közt még a Slipknot is inspirálta őket.
 
A zenekar előzetesen három dalt tett közzé: a Won't Stand Down-t, a Compliance-t és a Kill Or Be Killed-et, amelyek közül utóbbira kapták fel legtöbben a fejüket, mivel a szövegét Paul McCartney dala, a Live And Let Die ihlette, zeneileg pedig a Slipknot volt nagy hatással a dalra, amivel kapcsolatban ezt nyilatkozta a csapat frontembere, Matt Bellamy.
 
"Nagyon üdítő élmény volt ezen a lemezen dolgozni. Kitaláltuk, hogy keresünk valamit, amihez nem igazán értünk, és megpróbálunk nagyon jókká válni benne. Ennek köszönhetően jöttem rá, hogy a metal zenészek mennyire zseniálisak. A fiamnak, Bing-nek is szerepe volt ebben, mivel nagyon rákattant a Slipknot-ra és hasonló bandákra. Nyilván esélyünk sem lenne felnőni hozzájuk a saját műfajukban, de iskolába menet gyakran az ő dalaikat hallgattuk reggelente, és ennek hatása az albumonkon is érződik."