Bejelentkezés

x
Search & Filters

Standby Gravity/ Inercy - Közös Ep-vel jelentkezett a két miskolci zenekar (interjú)

Sok közös koncert és évekre visszanyúló barátság eredményeként, szabadon letölthető Split EP vel jelentkezett két miskolci zenekar, az Inercy és a Standby Gravity. Az Ep-n mindkét zenekar egy-egy saját nótával és egy-egy egymástól feldolgozott dallal szerepel. A közös anyag kapcsán készítettünk egy rövid interjút az Inercy dobosával, Mezei Gergellyel.

Rockbook: Úgy tudom, van már egy önálló anyagotok. Először is mondj nekem erről pár mondatot!


Mezei Gergely: 2013.03.27-én jelent meg az első kislemezünk 'Fiction' címmel. 4 dal + 2 instrumentális átvezető tétel szerepel rajta. 2012 novemberében kezdtük a felvételeket a miskolci 'Mumusfészek' stúdióban. Érdekesség, hogy a lemezen szereplő dalok 1-2 évesek. Rengeteg tagcsere miatt húzódott el ennyire a megjelenés. A borító Tóth Richárd munkája. Az 'Inercy' c számban Váczi Sanyi szólózik.

Rockbook: Honnan az ismeretség a Standby Gravity zenekarral?

Mezei Gergely: A két zenekar tagjai nagyjából egy korosztályt képviselnek. Borsodiak ők is, mi is... sőt, Szilágyi Tomi (Inercy, gitár) Roskó Dáviddal (Standby, bass), én (Inercy, dob) pedig Oláh Dáviddal (Standby, gitár) jártam egy suliba. Úgyhogy elég régóta ismerjük és támogatjuk egymást.

Rockbook: Hogy jött az ötlet a közös EP elkészítésére?

Mezei Gergely: Bevallom őszintén, hogy az én ötletem volt az Ep. Sokat szoktam filózni azon, hogy hogyan tudnám még több emberhez eljuttatni az Inercyt. Természetesen hatalmas összegekért lehetne reklámokat, meg mindenféle promó-cuccot készíteni, de menedzsment hiányában ezek szinte lehetetlen vállalkozások lennének, éppen ezért valamilyen költséghatékony dolgot szerettem volna kigondolni. Innen jött a közös lemez internetes megjelentetésének az ötlete. Praktikus megoldásnak tűnt, hiszen oda-vissza tudjuk reklámozni egymást, plusz szeretjük is egymás dalait. Egymás nótáinak feldolgozása pedig különösen izgalmas volt. Mindenkinek tetszett az ötlet, így tavaly nyár végén, kora ősszel elkezdtük a felvételeket.


Rockbook: Terveztek klipet valamelyik nótára?

Mezei Gergely: Természetesen tervezünk. Már felvettem pár stúdióval a kapcsolatot, úgyhogy "tárgyalási" fázisban tart a történet. Menedzsment hiányában nyilván ez is kicsit körülményesebb. Egyébként a tavalyi Fiction Ep-n szereplő 'Inercyre' már készül egy koncertklip. Pontos dátummal nem tudok szolgálni, de így elsőként tavaszra tudnám ígérni.

Rockbook: Mik a terveitek a közeljövőre nézve?

Mezei Gergely: Komoly terveink vannak az évre. Szeretnénk az idén kihozni egy nagylemezt, aminek már zeneileg a 80%-a meg is van. Továbbá 2-3 klipet, akusztikus dalokat és feldolgozásokat is meg fogunk jelentetni. Szeretnénk az idén még több helyen koncertezni. Tulajdonképpen 2 szóban összefoglalhatom a választ: fejlődni fogunk.

Rockbook: Hol láthatunk titeket élőben legközelebb?

Mezei Gergely: 2014.02.14-én zenélünk az idén először egy nem is akármilyen bulin: az Insane zenekar 15 éves születésnapi turnéjának kazincbarcikai állomásán fogunk aprítani. A helyszín a Diamond klub. Várunk Mindenkit sok szeretettel!

Az anyagot itt meghallgathatjátok:

 Inercy

 

Facebook: https://www.facebook.com/Inercy

 

 

 

Standby Gravity


Facebook: https://www.facebook.com/standbygravity?fref=ts

 

 

Bodzilla/BEJ
 

Címkék: 
Inercy
Standby Gravity