Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Szétostorozás” - Amentia: 'Scourge' lemezkritika



Fain technikás death metal, 7 track, bő félórában – röviden, tömören ez az Amentia – Scourge című legutóbbi lemeze. A fehérorosz csapat Minszk városából küldi ránk az áldást, olyan zenekarok előtt tisztelegve, mint a Decapitated, Necrophagist vagy a Suffocation. 
 
 
Progresszív gitárrészekből sincs hiány, néha elsütnek pár igen ízletes szólót is, sőt vannak kifejezetten magas tartományokban mozgó riffek, amitől megvadult póklábak jutnak az ember eszébe, kb. olyan mozgásban pöröghetnek a riffmester ujjai. A basszeros is jó könyörtelen módon odacsattint ahova kell, de nincs túljátszva vagy túlművészkedve a dolog. Mestere a hangszerének! A zene kellően szét van törve, zakatolások-grindok tarkítják a lemezt, a dobos srácon érződik, hogy nem ma kezdte az ipart, viszonylag változatos módon püföli a komplex témákat, amiből szigorúan mindig csak egy van, nincs repetíció. Csak úgy áramlanak a témahegyek. Ez a fajta szisztéma nem csak a dobmunkára igaz, hanem a muzsika teljes egészére is, néhol olyan érzésem volt mintha Cyninc-et hallgatnék, annyi különbséggel, hogy itt brutális hörgés van a Paul Masvidal-ra oly jellemző vokálok helyett. Nem szolgai másolat, csak a szellem van megidézve, de az eléggé ügyesen.
 
 
Nem tudok egy dalt sem kiemelni a 7 közül, megy rajtad át mind, mint valami kegyetlen death metal úthenger, nincs megállás, a sebesség is végig gyors. Az előző két albumot nem hallottam, de ez a mostani hangzásában abszolút rendben van, talán kicsit a gitár-basszusgitár lett az előtérbe tolva, illetve kissé hangos az ének, ettől függetlenül végig élvezhető a lemez. Korrekt iparos munka, a műfaj kedvelőinek ajánlott darab, viszont egy kiugró, emlékezetes dalnak azért örültem volna. A hatos track (Sentence Executioner) végén levő aprítás kifejezetten tetszik, azt még percekig tudtam volna hallgatni ebben a formában. 
 
A stílusnak megfelelő sötét-misztikus designnal van ellátva a korong, a gyári CD az orosz Satanath Records és a japán Amputated Vein Records által jelent meg, náluk keressétek.
 
Elérhetőségek: Facebook, Bandcamp
 
 
Lupus Canis