Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Tekkno vonat befutott - Electric Callboy, Blind Channel, Future Palace koncertbeszámoló: 2023.04.15. Barba Negra Red Stage



A koncert előtt már hónapokkal látszódott, hogy hatalmas az érdeklődés a bulira, a jegyek már jó pár héttel előtte el is fogytak, az emberek pedig (ahogy mostanában egyre többször előfordul) igazi harcot vívtak az előadó jegyekért. Nem is csoda, hiszen az elmúlt évben elég sokak fejét elcsavarta az Electric Callboy csapata, ráadásul a 2023-as Tekkno turnéra nemcsak a setlist lett elég brutálul összerakva, de még a support bandák is feltették az i-re a pontot. Legalábbis a közönség reakciójából véve ezt bátran kijelenthetem.
 
Évek óta lelkesen ropom a táncot én is az EC bulikon, amikor pedig megláttam, hogy a Future Palace fogja nyitni az estét, még jobban megörültem. Igaz, hogy nem olyan régóta ismerem a zenekart, de engem abszolút meggyőztek már abban a pillanatban, ahogy anno a Youtube feldobta az egyik nótájukat: jól összerakott, igényes klipek, a dalok mögött van mondanivaló, Marianak pedig szuper hangja van -  szerintem egy igazán tehetséges bandáról van szó és kicsattanó örömmel fogadtam a hírt, amikor kiderült, hogy ők is fellépnek majd.
 
 
Nem ritka eset, hogy 3 zenekar lép fel egy este alatt és még a két support banda is úgy bevonzotta a közönséget már nyitásra, hogy a 19:30-as kezdésnél már bőven tömeg volt a Barbában. Ez képek alapján más városokban is így történt és nagyon örülök neki, hogy az itthoni közönség a kisebb, nemzetközi szinten még nem feltétlenül teljesen ismert külföldi bandákat is ilyen kíváncsisággal és meleg fogadtatással várja. A turné menetrendje elég kemény mindannyiuk számára, azonban Maria, Manuel és Johannes fáradhatatlanul és hatalmas mosollyal végignyomta a szombat estét is. Picit sajnáltam, hogy nem volt több színpadi elem, de cserébe Maria úgy hergelte a közönséget, hogy még ilyen korai órákban is már sikerült egy viszonylag nagyobb circle pit-et és egy wall of death-et is varázsolnia.
 
 
Az este folyamán a Future Palace jött, látott és győzött. Nem is gondoltam volna, hogy itthon ennyien ismerik őket, körülöttem egy tucat ember énekelt Mariaval együtt és mindenki a maga módján megmozdult a zenére. Hatalmas öröm a számomra, hogy novemberben ismét visszatérnek kis hazánkba.
 
A Future Palace setlistje:
 
1. Dead Inside
2. Flames
3. Ghost Chapter
4. Defeating Gravity
5. Fever
6. Locked
7. Heads up
8. Paradise
 
A percek szempillantás alatt teltek aznap este és mire igazán belejöttem volna, a setlist végére értünk, ezzel pedig a Blind Channel át is vette a színpadot. A finnek az első perctől betöltötték az egész színpadot, bár ez egy hat fős társaságnál el is várható. Amint belecsaptak a lecsóba, úgy a közönség is egyből megkezdte a boogie-t, a hangulat pedig kezdett igazán felforrósodni. Bár az én lejátszási listámban ők nem szerepelnek, úgy látom, hogy a BC a közönség soraiban lévők számára egy abszolút teli találat volt. A neon fények a háttérben nekem nagyon tetszenek, engem abszolút meg lehet venni kilóra velük, de fontos, hogy ne vigyék túlzásba - és úgy érzem, hogy pontosan el is találták, mire van szükség a színpadon. Amúgy is egy hat fős társaságról beszélünk, az energia csak úgy áradt a srácokból, úgyhogy pont elég is volt, hogy nem vitték túlzásba a fényeket. Az igazat megvallva, számomra icipicit összekutyult volt, amit a színpadon toltak: néha egymás elé álltak, vagy majdnem egymásba „koccantak“. Nem volt zavaró, csak feltűnt, hogy néha nem tudtam követni, mi történik pontosan. A srácok szerintem annyira élvezték az estét, hogy az adrenalin csak úgy tombolt bennük, ebből a szempontból pedig inkább aranyos volt, mintsem zavaró.
 
 
A Blind Channel abszolút odatette magát, ki tudja, lehet, hogy a jövőben akár 1-2 daluk még az én Spoti-listámba is bekúszik, ki tudja? Mindenesetre felfűtötték a hangulatot annyira, hogy most már tényleg mindenki a körmét rágva számolta vissza a perceket, hogy beérkezzen az a bizonyos tekkno vonat a Barbába.
 
A Blind Channel setlistje:
 
1. Alive Or Only Burning
2. We Are No Saints
3. Died Enough For You
4. Over My Dead Body
5. Bad Idea
6. Flatline
7. Left Outside Alone (Anastacia cover)
8. Balboa
9. Dark Side
 
Szerencsére az EC srácok nem a Mávval érkeztek, úgyhogy nem történt késés, sőt, a fiúk még a színpadra sem léptek, de már az intro alatt olyan őrjöngés volt a Barba Negrában, hogy csodálkozom, hogy nem szedtük szét a helyet. A tavalyi bulihoz képest a setlist tartalmazott újdonságokat, ez tény, de olyan hű, de nagy változás nem volt benne. De kit érdekel? Egytől egyik olyan számok csendültek fel most is, amik minden EC rajongó számára kötelező daloknak számítanak, számomra is így volt rendben, bele se tudnék kötni.
 
A színpadi elemek pedig most is tökéletesen passzoltak az estéhez és teljes mértékben sikerült minden szinten elérniük, hogy ez az egész este emlékezetes legyen mindenki számára. Volt konfetti, lángcsóva, színes fények, electro, hörgés, a dobszólót követte egy hurrikán, ami aztán elhozta a Disney-t és a Backstreet Boys-t is - hát kell még ennél több nekünk?
 
 
Az estéért abszolút csillagos 5-öst érdemelnek a srácok, hozták a színvonalat, amit a rajongók elvárnak tőlük és bár masszív a turné, ahogy ezt már említettem, az EC is úgy lehozta ezt az estét, olyan energiával tolták végig a bulit, ami szerintem elismerésre méltó. A jó osztályzat pedig a közönségnek is jár, lassan már bevezethetnénk egy fashion show-t az EC bulikra, én kifejezetten imádtam, ahogy páran felcsapták magukra a susogós nacit és a neon melegítőt.
 
 
Azt hiszem, következő alkalomra én is beszerzek valami ilyesmit, most egyelőre csak a neon citromságra cipőm verte ki a biztosítékot néhány karót nyelt embernél a városban, na, de ami késik, nem múlik.
 
 
Azt hiszem, 2023-ra az Electric Callboy eljutott arra a szintre, ahol Budapesten már a Barba Negra is kicsi a számukra. A jegyekért vívott harc, a zsúfolásig teletömött Barba, a levegőért kapkodó rajongók és a legalább 33-35 fokos hőség a sátorban nem a legkellemesebb része volt a szombat estének és ha kicsit matekozunk és utánajárunk, még akár az lehet, hogy több száz ember nem jutott el a szombati koncertre. Ez volt az 5. EC bulim és már most nagyon várom, mikor lesz a következő, bízom benne, hogy nem kell sokáig várnunk majd és újra együtt denszelhetünk a legnagyobb slágerekre. Az egyetlen kérdés, ami felmerült bennem a buli után: vajon tudják ezt még fokozni? 
 
 
Setlist:
 
01. Tekkno Train
02. Hate/Love
03. The Scene
04. MC Thunder II (Dancing Like a Ninja)
05. Castrop X Spandau
06. Supernova
07. Arrow of Love
08. Mindreader
09. Best Day
10. Drum Solo
11. Hypa Hypa
12. Crystals
13. Fuckboi (with Maria Lessing of Future Palace)
14. Hurrikan
15. Careless Whisper/Let It Go/When You Say Nothing at All/I Want It That Way
16. Parasite
17. MC Thunder
 
Ráadás:
 
18. Pump It
19. Spaceman
20. We Got the Moves
 
 
Gömöri Ivett
 
Fotók: Barba Negra FB oldal