Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tool De Danton - Megjelent a „Legend of the Mothman” című első nagylemezVégre nyilvánosságra hozta első nagylemezét a Tool De Danton! Az év elején megjelentetett Danton című kislemezük óta javarészt a nagylemez anyaga íródott és csiszolódott a próbateremben, melynek felvételei már szeptember eleje óta tartottak az budapesti eMOTIVaRTS Stúdióban! A közel 1 órás anyagon 10 tétel található, a korábban említett magyar nyelvű dalok azonban végül nem kerültek az albumra, ezt egy fajta koncepcióváltással magyarázták a fiúk, amelybe a tervek szerint 2014 elején kapunk majd betekintést egy újabb kislemez formájában!

A frissen megjelent „Legend of the Mothman” nem igazán nevezhető koncept lemeznek, bár a szövegtanilag felvonultatott személyes és sajátos, elvontabb ideológiák, némi kivétellel szinte végig kísérik az albumot egyetlen misztikus környezet köré csoportosulva! A lemezen ugyan érezni a mindössze egyetlen együtt eltöltött eddigi évet, a fiatalos szellemiséget, mégsem kelti a minőség hiányának érzetét! A Rising Sun (mely már korábban napvilágot látott és helyet is követelt magának a londoni Inside Shock Magazine augusztusi hasábjain) és a már a Danton kislemezenis szerepelt Realized For You akusztikus újraértelmezése egyaránt remek lírai balladák lettek! A korong témái közül kiemelkedik továbbá a Leaving My Home, melyben a remek és tömör gitártémáktól kezdve az ének vonalvezetésén át a dobig és a basszusgitárig minden a helyén van, tökéletesen visszaadva egy turné hangulatát! A lemez metálosabb beütésű hármasából: Sexual Desire, The Mothman és Parallel Lines, az utóbbi, míg a Rockmaraton Fesztiválon energikus és erőteljes volt, itt most kevésbé jöttek vissza ezek a jegyek! Ez ugyan semmit nem von le annak az értékéből, amit élőben láthatunk a csapattól, összességében egy jó debütáló lemez lett!

Legközelebb november 30.-án láthatjátok a fiúkat színpadona 10 ÉV MÁMOR Fesztiválon, Nagy Feróval és a Beatricével, aTűzmadárral, a Twisterrel, a Noa Rockkal, az Alcohollal és még sok mindenki mással karöltve az Alcohol 10 éves jubileumán a SOTE Klubban!

 

Címkék: 
Tool De Danton