Bejelentkezés

x
Search & Filters

Udo Dirkschneider: "az U.D.O most igazibb Accept, mint maga az Accept"



Tavaly ősszel Tilen Hudrap egészségügyi problémái miatt Peter Baltes segítette ki az U.D.O.-t az európai turné nagy részében és a dél-amerikai koncerteken, így a basszusgitáros ismét Udo Dirkschneider-rel állt színpadra, mint egykor az Accept-ben, a jellegzetes hangú énekes pedig elsősorban emiatt érzi úgy, hogy a banda jelenleg igazibb Accept a ténylegesen Accept-nél, és azt sem tartja kizártnak, hogy hosszú távon is együtt zenéljen Peter-rel.
 
"A basszusgitárosunk, Tilen komoly egészségügyi problémákkal küzdött, ezért Peter segített ki minket Európában és aztán Dél-Amerikában is. Nagy dilemmába kerültünk, miután Tilen egyszer csak elájult a tavaly szeptemberi müncheni koncertünkön. Nem tudtuk, mihez kezdjünk. Mondjuk le a turné további részét vagy keressünk új basszusgitárost? Peter-rel már tartottam egy ideje a kapcsolatot, mivel együtt dolgoztunk a német katonazenekarral közösen felvett komolyzenei albumon és a Dirkschneider & The Old Gang projekten, úgyhogy őt hívtam fel először, és elmondtam neki, hogy nagy bajban vagyunk, mert szükségünk lenne egy basszusgitárosra, és ő talán kisegíthetne minket. Egy nap gondolkodási idő után igent mondott. Nem lehetett könnyű megtanulnia ilyen hamar az U.D.O. dalokat, de úgy vettem észre, hogy nagyon jól érezte magát és szívesen csatlakozna hosszú távon is a bandához. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Örülök, hogy újra vele zenélhetek, mert az egyik legjobb basszusgitárosnak tartom az egész heavy metal színtéren. Egy élő legenda. Ráadásul énekesként és dalszerzőként is megállja a helyét. Még bármi lehet ebből. Majd kiderül.
 
Nem akarok semmi rosszat mondani, de szerintem az U.D.O. most igazibb Accept, mint maga a tényleges Accept, mivel ott már csak egy eredeti tag maradt, Wolf Hoffmann. Szóval érdekes helyzet ez. Nagyon érdekes."