Bejelentkezés

x
Search & Filters

“Valamit játsszunk el, nem tilos még!” - Fekete Jenő 60. születésnapi koncert az A38 Hajón



A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
 
A Fekete Jenő 60 felállás tagjai:
 
Fekete Jenő – gitár, ének
Pulius Tibor – gitár
Szabó Tamás – szájharmonika
Bacsa Gyula – zongora
Szatai Zsolt – basszusgitár
Móré Attila – dob
Abbas Murád – pozan
Sári Szabolcs – trombita
Stencli Tamás – szaxofon
 
A koncerten saját dalok, blues klasszikusok és feldolgozások mellett először hallható majd élőben az április 1-jén megjelent “Valami” című új Nagy Ádám – Valla Attila dal is, mely szintén helyet kapott a vinyl kiadványon, illetve klip is készült hozzá, amely Barta Imre munkája.
 
 
“Befejeztük végre, amit 2019-ben elkezdtünk. A sárarany albumra csak a dal refrénje készült el, amit poénból rátettünk, és 2022-ben megírtuk a nóta hiányzó részét, a covid után, annak traumáiból szabaduló ember életvágyát… De a lényeg végül mégiscsak a refrénben rögzült: Valamit játsszunk el, nem tilos még!” – meséli a szövegíró, Valla Attila
 
A vinyl megjelenés napján, április 20 -án 14:30 -kor a Record Store Day eseménysorozatához kapcsolódva az Üllői út 31. szám alatt található MG Records lemezboltban rövid akusztikus koncert és dedikálás keretében találkozhatnak először az érdeklődők a 180 grammos dupla lemezes kiadvánnyal, ami a megszokott fekete lemezeken kívül további 100 darab sorszámozott “sárarany” színű korongon is forgalomba kerül. A limitált kiadásban helyet kapott egy 16 oldalas booklet és egy kézzel sorszámozott, dedikált litográfia is. Mindkét verzió üres D oldalán Jancsó Zoltán Jenőről festett portréja alapján készült gravírozás található.
 
A 2019-ben megjelent “sárarany” lemezről: A lemez, bár amerikai blues-gyökerekből táplálkozik, minden ízében, szellemében, szólamában és szavában magyar; Valla Attila szövegei szólnak Jenőről és generációjáról, egy elmúló fél évszázadról, zenéről és csendről bús örömmel: életről – sárrá nemesült aranyról, aranyba dolgozott sárról. Hangzását füstös blues, mámoros rock’n’roll, és lágyan lebegő szofisztikált popkultúra inspirálta.
 
Az est felvezetője Mohai Tamás (Faxni Boom Boom, Háború, stb...) és Nagy Ádám (Roy és Ádám, Wörk Project, Tramps, stb...) alkotta gitárduó, akik az elmúlt 3 évben nagy sikerrel koncerteznek országszerte.
 
19:00 Kapunyitás
20:00 Mohai Tamás - Nagy Ádám
20:45 Fekete Jenő 60
 
Jegyek megvásárolhatóak az A38 oldalán. Facebook esemény itt.