Bejelentkezés

x
Search & Filters

Frozen Plague Tour - Dr. Merlancholia, Sollen, Thy Disease (PL), Toscrew

 
Helyszín: 
Időpont: 
2013. március 16. szombat, 20:00

Bár a tavasz közeleg, ha hihetünk a meteorológiának és ha a természet rendje sem borul meg, mégis fagyos veszedelem közelíti a fővárost. A pontos előrejelzések szerint március 16-án, szombaton csap le Újbudán, este 8 órai kezdettel. Az utóbbi években Európa-szerte is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Thy Disease néven futó lengyel industrial groove metal formáció látogat Budapestre, s ad első ízben koncertet a Zúzda Rock Kertben. Hazai oldalról is jól válogatott gárda lesz jelen az est folyamán, az underground színtér figyelemre méltó képviselői közül három zenekart is köszönthet a nagyérdemű: a klub tehetségkutatóján is igen eredményesen szerepelt, a kedélyeket 2005 óta borzoló Dr. Melancholia, a thrash és a dallamos metal füleknek kedvező ötvözet kínáló Sollen valamint a saját útját egyre jobban megtaláló, színpadon is jól helyt álló doom metalt képviselő Toscrew gondoskodik a zenei igények kielégítéséről.

Dr. Melancholia
„A Rock and roll nem lehet a pillangóké, pláne a tiszavirágoké. Az mindig is a pincebogarakról, a csótányokról szólt.” Mondta ezt a zenekart alapító Vikki Ricci, egyben tökéletesen jellemezve azt, amit maga a banda is képvisel. A hazai industrial/alternatív vonal igen egyedi színfoltjáról van szó, hol a tartalom egyfajta rebellis magatartás, valódi társadalomkritika, megalkuvás nélkül, mindez vizuális szempontból is összeszedett produkció keretében tálalva. Bár az első benyomás alapján sokan főleg Marilyn Manson hatását vélik felfedezni, annál jóval összetettebb a koncepció, melyben bőven megfér a klasszikustól a modernig sok értékes befolyás: a Pink Floydtól kezdve, a Depeche Mode-on át érintve a Mötley Crue, David Bowie vagy éppen Alice Cooper világát, eljutva a Rammstein és a Nine Inch Nails sajátos színeivel tarkított korunkig.
http://www.drmelancholia.com
https://www.facebook.com/drmelancholia

Sollen
Azon ritka, szinte már meglepő eset a hazai underground színtéren, mikor hosszú éveken át képes stabil felállásban dolgozni egy zenekar, a rendszeres tagcserék helyett. A stílusában dallamos skandináv metal és tradicionális thrash ötvözeteként jellemezhető formáció kevés rögzített hanganyaggal örvendeztette hallgatóságát története során. Ellenben 2005 óta folyamatosan az élő fellépésekre fektette a hangsúlyt, s bukkant fel rendszerint a kisebb-nagyobb klubokban.
https://www.facebook.com/pages/Sollen/107465835978572
http://www.myspace.com/sollenband

Thy Disease
A lengyel industrial/groove metal banda alakulását követő éveiben nem csak jó néhány díjat, szakmai elismerést gyűjtött be hazájában, hódította a slágerlistákat, hanem nagy fesztiválok részese lehetett, s bizonyított élőben olyan zenekarok előtt, mint pl. a Paradise Lost, Tiamat, Cannibal Corpse vagy épp a Moonspell. Lengyel- és oroszországi fellépéseik mellett 2006 óta adódott lehetőség Európa-szerte fellépniük, s mutatkozhattak be pl. a cseh, francia, belga és holland közönség számára is.
https://www.facebook.com/thydisease
http://www.thydisease.com

Toscrew
Az évek és a rutin, avagy a tapasztalatok eredménye érződik a csapat munkásságán, 2004-es alakulásuk óta nem csak a felállás, hanem a zenei világ is módosult. A kezdetekben inkább extreme death irányból fejlődve az évek teltével visszább vettek a tempóból, s bár megmaradt a súlyos zenei vonalon, érezhetően kifinomultabbá vált muzsikájuk. Hallani mindezt felvételeiken is, érezhető a különbség a 2008 és 2012 közt megjelent 3 EP-n, melyeket meg is lehet hallgatni a banda bandcamp profilján.
https://www.facebook.com/tcrew.metal
http://toscrew.bandcamp.com/