Bejelentkezés

x
Search & Filters

Múltidéző mai hangon: Azok a szép ’90-es évek

 
Helyszín: 
Fellépők: 
Clown
Dizzy Effort
Leaner
Időpont: 
2013. január 18. péntek, 20:00

Mit szólnál hozzá, ha egy estére visszakaphatnál valamit abból, amit úgy hívhatunk: a rockzene fénykorának egy szakasza? Amikor a popzene egyre nagyobb teret nyert, de mégis megjelentek olyan átütő erejű csapatok, melyeket nem lehetett figyelmen kívül hagyni? Amikor hirtelen berobbant a Nirvana, majd fénykorát élte az Offspring, hirtelen sokkolta és ragadta magával a hallgatóságot a Korn, akárcsak az örmény származású System of a Down? Amikor a köztudatba is bekerül az addig csak underground szinten ismert, sok mindent magában foglaló alternatív rock/metal? Nem is oly lehetetlen, január 18-án, pénteken három lendülettel teli zenekar hozza magával az említett korszak ízét, némileg sajátos, mai felfogásban. A korábbiakban Európa több országában is bizonyított, egyik legautentikusabb Nirvana tribute-ként tevékenykedő, de már határozottan saját útját járó Leaner, a fellelhető hanganyagok alapján GN’R-RHCP-Offspring hatásokat átélő Dizzy Effort, valamint az alternatív totális összegzését képviselő Clown, mely csapat muzsikája legalább annyira alter rock, mint dallamos death metal. Három csapat, három különböző nézőpont, mégis ott a közös hang, egy emlékezetes korszak a zenében, melyen sokan nevelkedtünk, kevesebb kategorizálással, őszintébben a zene szeretetével.

Clown
Sokoldalú, dinamikus zenéjük hallatán egyértelmű, hogy a Korn legsikeresebb lemezein nevelkedetek a srácok, de mindez csak az egyik fő hatás volt rájuk. Mindamellett a ’90-es évek hirtelen berobbant nu metal/alter vonala, mint pl. a hirtelen nagy sikereket elérő Linkin Park, esetleg a ’one hit wonder’-ként említhető Crazy Town. S nem utolsó sorban érinthette a tagokat a britpop hullám, majd a stíluskeveredések remekei, ahol a végeredmény a lényeg. Sokoldalú, dinamikus, dallamos metal, hol nem a besoroláson a hangsúly, hanem a megszólaláson. Torzított és lágy gitárdallamok, tiszta ének versus hörgi-morgi. Új íz a mai zenében, hol visszakacsint egy két évtizeddel korábbi, fölöttébb meghatározó korszak hangulata is.

https://www.facebook.com/clownmusick
http://www.myspace.com/clownmusic69

Dizzy Effort
Az első, saját értékrendjük szerint vállalható fizikai formátumú hanghordozóján dolgozó csapat munkásságán érezni az Offspring és a Red Hot Chili Pepper és a Guns N’Roses hatását, illetve a ’90-es évek második felében hirtelen népszerűvé vált, sokak számára mély nyomot hagyó zenei alapokat. Fiatal és lendületes, egyben kicsit őrült bagázs, tele ötletekkel. Érdemes figyelni rájuk a jövőben, még okozhatnak meglepetéseket! Többek közt a hamarosan közkinccsé váló első EP!

https://www.facebook.com/DizzyEffort
 
Leaner
Négy élet, pont olyan, mint bármelyikünké és van egy másik, amelyik egyszerre négy, s emígy négyszer mélyebb, négyszer megéltebb, négyszer éhesebb és négyszer inkább Rock. Meg grunge, meg punk és alternatív is, de leginkább: „Nettó zene, ami jön.” Nem csak bekottázott sorsok, hanem az őserő maga; megfogalmazott fátyolos érzelmek, alapkő a bizonytalansághoz és végeredményben Leaner – 2011 óta. Magyarul, angolul, önállóan és interaktívan. Veled, és Érted, érted. Önerőből mindenhol, a jelen múltja, annak intim jövőjében. Nesze! – Így lehet leginkább jellemezni a zenekart, mely 2011-ben elérkezettnek látta az időt, hogy saját lábán álljon meg, maga mögött hagyva a tribute jelzőt. 2012-ben elkészült saját nagylemezük és fellépéseik után érkezett visszajelzések is azt igazolják, jól döntött a csapat.

https://www.facebook.com/Leanerband
http://www.leaner.hu