Bejelentkezés

x
Search & Filters

All That Remains

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

Az All That Remains egy amerikai heavy metal együttes, melyet 1998-ban, a Massachusetts állambeli Springfieldben alapítottak. Napjainkig öt stúdióalbum és egy koncert CD/DVD fűződik a nevükhöz, valamint több mint 800.000 eladott lemezzel büszkélkedhetnek. A zenekar tagjai Oli Herbert és Mike Martin gitárosok, Philip Labonte énekes, Jeanne Sagan basszusgitáros és a Diecast egykori dobosa, Jason Costa; közülük viszont egyedül Labonte és Herbert voltak tagok már a megalakulás napján is. Ezidáig minden kislemezükhöz készült videoklip.

A megalakulás, az első lemez és a ’This Darkened Heart’ (1998-2005)

Phil Labonte, az All That Remains énekese eredetileg a Shadows Fall tagja volt, az ő hangja hallható pl. a klasszikus ’Somber Eyes to the Sky’ című lemezen is. Mikor „zenei nézeteltérések” miatt Phil-t távozásra szólították fel, minden figyelmét az All That Remains nevű mellékprojectjének szentelte, melyen még a kiválása előtt kezdett el dolgozni. Phil olyan bostoni előadók támogatója volt, mint a Widow Sunday, a Bury Your Dead, és a Cannae. Az All That Remains  2002 március 26-án, a Prosthetic Records-ön keresztül adta ki debütáló albumát, a ’Behind Silence and Solitude’-öt A lemez stílusa eltér a mostani metalcore musical hangzásuktól, és látványosabban jelen van benne a dallamos death metal több eleme is. Ez volt az egyetlen olyan lemezük, amihez Chris Bartlett és Dan Egan (eredeti tagok) is hozzájárultak.

2004. március 23-án, a Prosthetic Records segítségével kiadták második albumukat, a ’This Darkened Heart’-ot. Az album produceri teendőit a Killswitch Engage gitárosa, Adam Dutkiewitz végezte el, s ezzel az új lemez koordinációja jobbra sikerült, mint az előzőé. Az albumról három kislemezt másoltak ki, amelyek mindegyikéhez videoklip is készült; ezek a ’This Darkened Heart’, a ’Tattered on My Sleeve’ és a ’The Deepest Gray’.

’The Fall of Ideals’ (2006-2008)

A már bevált kiadó és producer segédletével 2006 júliusában kiadásra került a harmadik nagylemez, a ’The Fall of Ideals’ is. Az albumot sokan az együttes nagy áttörésének tartják, mivel a Billboard 200-on a 75. pozícióba küzdötte fel magát, és az első héten 13.000 példányban fogyott el. A ’This Calling’-hoz, azaz az album első kislemezéhez két videoklip is készült; az egyik a Saw III című film jeleneteiből lett összeállítva, hiszen a szám a film elsőszámú betétdala volt. A második single, a ’The Air That I Breathe’ szintén kiegészült egy zenés videóval.  A zenekar részt vett a 2006-os Ozzfesten. A ’Six’ című daluk a Guitar Hero II zenéi között is helyet kapott.  2007. június 20-án bejelentették, hogy a ’The Fall of Ideals’ Amerikában már átlépte a 100.000-es eladási küszöböt. A harmadik kislemezhez, a ’Not Alone’-hoz július 4-én forgattak videoklipet, de csak szeptember 10-én vált elérhetővé a közönség számára. 2007 volt továbbá az az esztendő, mikor az együttes a rajongók nagy örömére fellépett a németországi Wacken Open Air nevű rendezvényen.

2008 elején az All That Remains önálló koncertsorozatba kezdett a Chimaria és a Black Tide támogatásával, míg a felvezető zenekar szerepét a Divine Heresy és a Light This City osztották meg egymás között. Eredetileg a Five Finger Death Punch-nak is velük kellett volna tartania, ám az énekesükkel problémáik adódtak, így lemondták a szereplést. A nyár hátralévő részén az All That Remains fellépett a 2008-as „Vans Warped” turné középnyugati szakaszán.

Overcome (2008-2010)

2008 májusában az együttes az Audiohammer Studios-ba vette az irányt, hogy felvehessék az ’Overcome’-nak keresztelt, Jason Suecof által felügyelt negyedik stúdióalbumot. A lemez 2008. szeptember 16-án jelent meg, ám a kritikusok hullámzó véleményeket alkottak róla: többek szerint az együttes elhanyagolta a technikás heavy metal gitárjátékot azért cserébe, hogy a fülbemászó dallamok segítségével betörjenek a mainstream zenészek közé. Az első kislemez a ’Chiron’ című szám volt, egy hozzá tartozó klippel. A ’Chiron’, a ’Two Weeks’ (második single) és a ’This Calling’ bekerültek a Rock Band nevű játék letölthető dalai közé. Októberben a ’Two Weeks’ is megkapta a saját klipjét, majd része lett a népszerű iPhone játék, a Tap Tap Revenge 2 zenei felhozatalának. Június 10-én az All That Remains megkezdte fellépéseit a Rockstar Mayhem Fesztiválon – a God Forbid és a Trivium mellett a Jägermeister színpadon koncerteztek.

Az Annual Independent Music Awards díjkiosztón az All That Remains megnyerte a legjobbnak járó díjat hard rock/metal kategóriában az ’Overcome’ című albumukért.

For We Are Many (2010 – napjainking)

Az All That Remains bejelentése szerint a következő stúdióalbumon 2010 áprilisában kezdtek el dolgozni, és az év végére tervezték a kiadását. Producerüknek ismét Adam Dutkiewitz-et választották, s a lemez 2010. október 12-én jelent meg. 2010 júniusában, egy burlingtoni koncerten lehetett először hallani a címadó dalt, a ’For We Are Many’-t, melyet akkor még átmenetileg ’Dem Trims’-nek hívtak. Augusztus 18-ától szeptember 6-áig ez a dal ingyenesen letölthető volt az együttes weboldalán, amennyiben valaki feliratkozott a hírlevelükre.

2010. október 6-án az All That Remains bemutatta a ’Hold On’ című kislemezéhez készített videoklipet is.

Videók

  • All That Remains - Two Weeks
  • All That Remains - The Air That I Breathe
  • All That Remains - This Calling
  • All That Remains - Hold On
  • All That Remains - Chiron
  • All That Remains - The Last Time
  • All That Remains - Six
  • All That Remains - Forever In Your Hands
  • All That Remains - Stand Up

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Philip Labonte
ének
Oli Herbert
gitár
Mike Martin
gitár
Jeanne Sagan
basszusgitár
Jason Costa
dob