Bejelentkezés

x
Search & Filters

Benzin

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

A Benzin zenekar 2003 végén alakult Labi kezdeményezésére, aki egykor a Tankcsapda alapító tagja volt. Vele a kezdetektől együtt mozgott Gekko, aki régebben a Szolid Partyban dobolt.

2004 májusában csatlakozott hozzájuk Mészáros Ádám, aki jelenleg a Péterfy Bori Love Band gitárosa. A frontember Paszti lett, aki karakteres hangjával fémjelzi a Benzint.

A zenekar első fellépése 2004 júniusában a Vekeri-tavi fesztiválon volt, és abban az évben a csapat már több nagyobb nyári fesztiválon is sikerrel szerepelt. (Hegyalja, Mezőtúr, Kotta).

2005 év végén Rádiosex címmel rögzítették első demójukat, melyen négy dal található. Az anyag sikerét jelzi, hogy a Hollywoodo, a Black Out, és a Tankcsapda is előzenekarának hívta a Benzint. A meghívások mellett egyre több saját bulit is szerveztek, illetve több tehetségkutatón is sikerrel szerepeltek, a Viva televízión több interjút adtak.

Az év őszén a csapat ismét stúdióba vonult, ahol három számot rögzítettek. A Színes címet viselő korongra az előző demóról három dal is felkerült, így az új kiadványon már hat Benzin dal szerepelt. A felvételek után Ádám helyére a debreceni Rocksuli gitártanára, Zúzó került, így a következő években Vele játszottak tovább.

2006 mérföldkő volt a banda életében. Rengeteg koncert, fesztivál és stúdiózás következett. A legnagyobb siker az év végére esett. A Tankcsapda zenekar év végi budapesti koncertjén játszhattak a fiúk, itt készült el első videoklippjük is Csigavér címmel. A klip egy hangulatos utazással kezdődik, utána koncertjelenetek, majd hamisítatlan öltözői képek következnek. A felvétel később több televíziós csatornán is sikeresen szerepelt.

2007 újabb izgalmas eseményekkel indult. Év elején újabb stúdiózás a szolnoki Denevérben, interjú és klippremier a VIVA-n, illetve az Alföld Tv-n. A folyamatos koncertezés mellett új dalok is születtek, és folyamatosan alakult az új honlap. A Depresszió és a Tankcsapda vendégeként hatalmas bulik vártak a srácokra, nyáron motoros találkozók, fesztiválok követték egymást.

Abban az évben újabb nagy lehetőség elé került a csapat. A dunaújvárosi TSAK Műhely felkérte a zenekart készülő filmjük betétdalainak elkészítésére. A srácok munkához is láttak, és több dalt rögzítettek. A Csemege című dalhoz végül klip is készült, amely a Közvetítő marad című film jeleneteiből állt össze. Az év végén a Pallai-produkció szervezésében vehettek részt a Metálkarácsony elnevezésű turnén.

2008 egy remek lehetőséggel indult. Az Invictus amerikai-magyar játékfejlesztő cég felkérte a Benzint új autóversenyzős játékuk zenei aláfestésére. A csapat örömmel vett részt a munkában, hiszen újabb stúdiózás következett. Az év közepén már az egész világon hallhatók voltak az új Benzin dalok, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett többek közt az USA-ból és Japánból. Áprilisban újabb videoklipp-forgatás kezdődött a már szokásos filmes stábbal. Szabó Nil vezetésével a dunaújvárosi TSAK-Műhely a Hét fő bűn című számra forgatott hangulatos anyaga sokak tetszését elnyerte.

2009 újabb tagcserékkel kezdődött. Áprilisban Zúzó helyére Háló Roland került gitárosnak, a dobos pedig Takács Ricsi lett. A tagcserék nagyon jót tettek a bandának. Sokkal összeforrottabb, egységesebb lett a csapat. Az első koncertre néhány hét próba után került sor, de már ekkor is érezhető volt, hogy új korszak kezdődött a Benzin életében. A visszajelzések és a rajongói levelek is megerősítették a csapatban, hogy jó úton járnak.

2010 eleje óta ismét a koncerteké lett a főszerep. Havonta több bulin vett részt a banda országszerte. Februárban Békéscsabán az Akelával, márciusban Debrecenben az Aurórával, áprilisban Budapesten az Alcohollal játszott a Benzin. Természetesen a koncertek közben folyamatosan születtek az új dalok, rengeteg terv, ötlet állt elő, melyet sikerült egy nagylemezzé összegyúrni.A 2010-es év szeptemberében lehetőség adódott, hogy a lemez a Rockinform zenei magazin mellékleteként megjelenhessen. A lemez elkészültével és a zenekarral kapcsolatos információkat pedig egy két oldalas interjúban olvashatták az érdeklődők. "A hét fő bűn" nagylemezen a 12 dal mellett 3 videoklip is megtalálható.

A 2011-es év szintén fordulópont a zenekar életében, ugyanis Roli helyére a Szélsőérték-zenekarban jelenleg is tevékenykedő Farkas "Don" Gyugyu került a gitári posztra. Így kialakult a zenekar jelenlegi felállása,és Gyugyu bekerülésével rögtön elkezdődött az új dalok írása, melyek egy része már hallható a koncertek repertoárjában. Ebben az évben számos kisebb önálló buli után a zenekar a nyári fesztiválokra,és nagyobb koncertekre gyúr a próbaterem mélyén. A konkrét dátumok folyamatosan frissítve lesznek a honlapon.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Paszti
ének
Don
gitár
Labi
basszusgitár
Ricsi
dobok