Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cover

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2000 őszén alakult. Az első fellépésükre, 2000 december 23-án került sor, az első Queen Fan Club találkozó alkalmából, akkor még hármas felállásban: Kucsván Árpád-gitár-ének, Nagy Zsolt dobok és Dán Attila-gitár.

A 2001 ben kényszerszünet után (Attilát behivták a seregbe), 2002-től kezdtek el dolgozni a saját ötleteken, de időközben bővült a zenekar létszáma is, Nagy Árkosi Árpád személyében megtalálták a régen keresett bőgőst, és a 2003-as Rock Christmas fesztiválon már ezzel a felállással láthatta őket a közönség.

2004-ben Attila külföldre költözött, így Árkosi Árpi lecserélte a basszusgitárt szólógitárra, a bőgős szerepét pedig Hegedűs Károly vette át.

2005 ben jelent meg első demo lemezük, Covering The Past cimmel, ugyanakkor elkészűlt a zenekar első videoklippje is, az Uncertain Grounds cimű dalra, amit többszőr is leadtak a TvK-lumea zenecsatornán. A decemberi Rock Christmas fesztiválon már saját dalt is játsszottak.

A lemez az akkori HammerWorld magazinban 8-ast kapott, ennek köszönhetően több komolyabb koncert meghivást is kaptak. Fontosabb koncertek: A tribute to Queen koncert, Metallica Special, Székelyföldi Rockmaraton, Félsziget, Rock In Reghin, ahol a zenekar dvd-t is készitett.

Amíg 2007-2009 koncertek es klubbozasók ideje volt, addig 2010 az új dalok irásának és vételezésnek adott időt. Ebben az évben szerepelt a zenekar előszőr a Városnapok alkalmával szervezett rendezvényen és év végén, december 23-án ünnepelte a 10 éves születésnapját a vásárhelyi közönséggel,amiről 2011 ben dvd jelent meg, 10 Years Of Underground cimmel.

Amig 2012 koncertezéssel telt, 2013 tavaszán akusztikus koncertet adott a zenekar a Jazz&Blues Clubban,marosvásárhelyen. A koncertet rögzitették és hamarosan dvd készül belőle. Közben elkészült 3 videóklip is, ezek hallhatóak is lesznek hamarosan az új lemezen, ami jelenleg befejezés előtt áll.
 

Videók

  • Cover Tv

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kucsván Árpád
ének
gitár
Nagy Árkosi Árpád
gitár
vokál
Hegedűs Károly
basszusgitár
Nagy Zsolt
dob
Címkék: 
Cover