Bejelentkezés

x
Search & Filters

DamneD

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

A Damned zenekar 2009. februárjában alakult. Célja, hogy a rock zene kedvelőinek magyar népdalokat adjon vissza saját ízlésre formálva illetve feldolgozva. Az ötlet Nagy Szabolcs és Bartis Szilárd fejében született, hamarosan zenészeket toboroztak, elkezdődött a zeneírás illetve a próbák.

A fiatal, tehetséges zenekar számos koncert felkérést kapott, az elkövetkezőkben. Maguk mögött tudhatnak több neves fesztivált is mint a Székelyföldi Rockmaraton, délvidéki EMI tábor, ahol két alkalommal is meghódították a színpadot és a lelkes közönséget, bizonyítván, hogy megállják külföldön is a helyüket. A V. erdélyi EMI táborban, Nagy Feró a Beatrice frontembere, X-faktor mentor, vendégként állt színpadra a zenekarral. A felsoroltak mellett megfordultak még Magyarországon a Csósztock fesztiválon és számos tehetségkutatóról vittek haza díjat.

Ugyan a zenészek Nagy Szabolcs kivételével mind kicserélődtek, megfordult hegedűstől énekesnőig mindenki, azonban a dalok születése nem maradt el, 2010-ben csatlakozott Ferenczi Zoltán aki azóta is tagja a zenekarnak, nemsoká megjelent az első kislemez a zenekar nevével fémjelezve.

2012-re Nagy Szabolcs és Ferenczi Zoltán a zenekar stabil alapjává szilárdultak, ráadásul az Anubis Tattoo And Piercing Studio a zenekar fő támogatójává vált. Jelenleg a nagylemezük elkészítésével foglalatoskodnak, amin vendégzenészek is hallhatóak lesznek, és még számos meglepetés ígérkezik a szimfonikus, folk, power illetve thrash metál műfaj kedvelőinek.

 

Videók

  • DamneD - Vége!
  • DamneD - Engem anyám megátkozott
  • DamneD - Megfogtam egy szúnyogot
  • DamneD - A csitári hegyek alatt
  • DamneD - Fogalom

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ferenczi Zoltán
szintetizátor
ének
Nagy Szabolcs
gitár
vokál
Pál Hunor
gitár
Porsche Endre
basszusgitár
akusztikus gitár
Kovács Sándor
dobok