Bejelentkezés

x
Search & Filters

Edguy

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

Az Edguy egy power metal együttes a németországi Fuldából. Megalakulásuk óta egymillió lemezt adtak el világszerte.

Az Edguyt 14 éves német diákok alapították 1992-ben. Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer és Dominik Storch az együttest matematika tanárukról, Mr. Edgar Zimmererről nevezték el. 1998-ig Tobias Exxel csatlakozásáig nem volt basszusgitárosuk, előtte Sammet játszotta a basszust a billentyűzetén.

Két demófelvétel után 1995-ben megállapodtak az AFM Recordszal. Első két albumuk nem volt nagyon sikeres, az áttörést az 1998-as Vain Glory Operával érték el. További két album után 2004-ben szerződést kaptak a német Nuclear Blast kiadótól.

2001/2002-ben Tobias Sammet kibocsátotta új projekte, az Avantasia első albumát. Az Avantasia egy metál-opera, ami sok híres zenész részvételével jött létre és jelentős sikereket ért el.

Az Edguy 2006 elején együtt turnézott a jól ismert power metál bandával a DragonForce-szal, a brit zenekar Inhuman Rampage című albumának megjelenése után.

2006 júliusában az Edguy Szlovéniában játszott a Metalcamp fesztiválon, ahol tréfát űztek az utánuk következő német Kreator együttessel. Sammet megkérte a közönséget, hogy tegyen neki egy szívességet: amint a Kreator színpadra jött és egy dalt játszott, a közönségnek el kellett kezdeni énekelni, hogy „Olé, olé, olé, olé”. Nem csak az első dalnál tették ezt, hanem tovább énekeltek minden Kreator dal után, amíg Mille Petrozza megállt és megkérdezte: „ez még mindig az Edguy dologról szól?”

Stílusa

Az Edguy dalszövegei gyakran átvitt értelműek, miközben metafizikai vagy társadalmi témákra utalnak. Ilyen az alkalmazkodás (The Headless Game, Mysteria, King of Fools), az egyház tanításai (The Kingdom, Theater of Salvation) és a modern civilizáció veszélyei (Navigator, The Devil and the Savant). Ezeknek a témáknak a kifejezésére az Edguy néha ezoterikus és hermetikus kifejezéseket használ. Mégis a dalaik néha vidámak és komikusak (Das Reh, Save Us Now, Lavatory Love Machine, a Life and Time bónusz száma, a Trinidad). Az Edguy nem állítja magáról, hogy képvisel bármilyen ideológiát; Tobias Sammet szerint "(a banda) nem foglalkozik sem a politikával, sem a vallással. Egyetlen olyan fő üzenet sincs a dalainkban, ami bármi tekintetében megmondja neked, hogy mit kell gondolnod." Az Edguy majdnem minden albumon hosszú és epikus szekciókat alkalmaz.

A Helfire Club felfedte, hogy az Edguy érdeklődik a nagyzenekar integrálásába és a zenén belül erre tesz kísérletet. Az album az Edguy stílusának egy variációja egy kevésbé grandiózus, hagyományosabb heavy metál megközelítéssel. Az együttes legújabb albuma a Rocket Ride már kevesebb szimfonikus és power metál elemet tartalmaz, úgy látszik tovább orientálódtak a hard rock irányába.
 

Videók

  • Edguy - Ministry Of Saints
  • Edguy - Superheroes
  • Edguy - All The Clowns
  • Edguy - Robin Hood
  • Edguy - Save Me

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tobias Sammet
ének
basszusgitár
Jens Ludwig
szólógitár
Dirk Sauer
ritmusgitár
Felix Bohnke
dob
Tobias Exxel
basszusgitár