Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eric Gales

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Eric Gales amerikai blues-rock gitárost - aki 1974. október 29-én született Memphis-ben, Tennessee államban - csodagyerekként könyvelték el. 4 éves korában kezdett gitározni. Idősebb testvérei, Eugene és Manuel rengeteg zenét mutattak és tanítottak neki, Jimi Hendrix és B.B. King stílusában. . Eric Gales alkalmasint igen kemény riffekkel és hangzásokkal operál, effektjei még a hard-rock csoportoknál is bejönnének.

1985-ben a kis Eric beszállt bátyja, Eugene bandájába, mint basszusgitáros. Emellett gitározni is tanult szorgalmasan. És bár jobbkezesként született, bátyja - balkezes lévén - így tanította gitározni, úgyhogy így is maradt… természetesen a legmélyebb húr volt legalul, hogy bárki kölcsön tudja kérni tőle a gitárt. 1990-ben Eric és bátyja Hubert Crawford dobossal megalapították a The Eric Gales Band-et, és második albumuk után Eric megkapta a Best New Talent címet a Guitar World magazin szavazásán. Rádiókban szerepelt folyamatosan, sőt, a híres Arsenio Hall Show is meghívta egy televíziós bemutatkozásra.

1994-ben Carlos Santana-val játszott együtt a Woodstock ’94 fesztiválon. 1995-ben mindkét bátyjával együtt vettek fel egy lemezt, Left Hand Brand címmel, ezek után kizárólag önállóan alkotott. Legutóbbi albuma a 2010-es Relentless volt, ezt már a Shrapnel Records adta ki.

2008-ban Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix és az Aerosmith egykori zenészeivel egy Hendrix-tribute turnéra indult, 2010-ben egy hasonló jellegű sorozatot nyomott le, VooDoo Chile címmel. Jelenlegi zenésztársai TM Stevens basszusgitáros és Keth LeBlanc dobos. 9 saját lemezén kívül 25 albumon szerepelt idáig vendégként.
 

Videók

  • Eric Gales - Superstition
  • Eric Gales - Sign Of The Storm