Bejelentkezés

x
Search & Filters

Firehouse

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

A Firehouse több, mint egy évtizede zenél. Zenéjükkel körbeutazták már a Földet, és mind az Egyesült Államokban, mind külföldön arany, platina, és multi-platina lemezeket adtak ki.

1990-ben az első albumuk, névszerint a „Firehouse”megjelent. Az együttes első dala a Shake &Tumble nagyszerű rádiós sláger lett. Ezután kiadták a „Don’t Treat Me Bad”-et, ami az első top 10-es slágerük lett. Ezt követte a „Love of a Liftime”, ami szintén a top 10 vonalába lépett, a harmadik helyet elérve az USA listáin. Számos sláger volt első albumukon, ami dupla platina lett az államokban, és arany Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az 1991-es American Music Awards gálán a Firehouse a legjobb új hard rock/metál együttes díját vehette át, olyan együtteseket megelőzve, mint a Nirvana és az Alice in Chains.

A banda második albuma, a „Hold Your Fire” 1992-ben jelent meg. Ezen megtalálható volt a „Reach for the Sky” és a „Sleeping with You”. Egy másik top 10-es sláger, a „When I Look into Your Eyes” 6. helyezést ért el az USA listáján. Ez az album még két aranylemezt, és világszerte egy millió eladott lemezt hozott a banda konyhájára. 1995-ben az Epic Records kiadta az egyszerűen csak „3”-nak nevezett albumot. Még egyszer a Firehouse kiadott egy másik Top 40-es slágert az államokban, az „I Live My Life for You”-t. Ezzel az albummal tette meg a Firehouse az első lemezbemutató turnéjukat Délkelet- Ázsiába. Korábbi amerikai slágerek, mint a „Don’t Treat Me Bad”,”Love of a Lifetime” és a „When I Look into Your Eyes” felküzdötték magukat az ázsiai toplistákra. A „Here for You” ,a második dal a „3”-on, szintén siker lett. A banda folytatta a turnét a dél-amerikai városokba, mint Brazília és Argentína.

A negyedik albumuk, a „Good Acoustics” 1996-ban lett kiadva, és gyorsan aranylemez lett Malajziában, Tájföldön, és a Fülöp Szigeteken. A „Good Acoustics” tartalmazza a banda legnagyobb slágereinek unplugged verzióit, akárcsak négy új dalt. Ez az album külföldi dalokat is tartalmazott, mint az „In Your Perfect World”, a „Love Don’t Care”, és a „You Are My Religion”. A banda visszatért Délkelet-Ázsiába egy újabb lemezbemutató koncertre 1996-ban. Ezután 1997 februárjában az első koncertturnéjukra indultak Délkelet-Ázsiába, ahol teltház előtt játszottak Indonéziában, Szingapúrban Tájföldön és Japánban. Miután májusban és júniusban az államokban játszottak, visszatértek ugyan ide, és júliusban egy addig elképzelhetetlen 25 városban játszódó, teltházas turnéra indultak Indonéziában.

1998-ban a Firehouse az Egyesült Államokban turnézott a „Rock Never Stops” turnén, amihez csatlakozott a Slaughter, a Warrant, a Quiet Riot, és a LA Guns. 1998 októberében a Firehouse ötödik CD-jének, a „Category 5”-nak a kiadója a Pony Canyon Records volt. Az album gyorsan elérte a negyedik helyet Japán top listáin, és ezt egy japán lemezbemutató koncert követte. A „Category 5” 1999-ben hivatalosan is megjelent az Egyesült Államokban.

A Firehouse folytatta a turnézást a tél és tavasz folyamán 1999-ben, beleértve 3 teltházas showt Tokióban, Nagoyában és Osakában. 1999. április 22-én a banda felvett egy élő showt Osakában, aminek eredményeképpen megszületett a Firehouse első élő koncertfelvétele. A „Bring 'em Out Live” 1999 decemberében jelent meg Japánban, és 2000 júniusában a Spitfire kiadó által az USA-ban.

A századforduló meghozta a hetedik albumukat, melynek címe „O²”. Délkelet-Ázsiában a Pony Canyon kiadó jelentette meg, és Amerikában a Spitfire Records. A lemez jelentős sikereket ért el annak ellenére, hogy a populáris rock zenének jelentősen megváltozott a stílusa. Ekkor döntött úgy a banda, hogy megválnak eredeti basszusgitárosuktól Perry Richardsontól. Az „O²” felejthetetlen basszusait Bruce Waibel játszotta fel. Bruce 2003 szeptemberében meghalt. Nagyon hiányozni fog mint barát, és mint tehetséges zenész.

A Firehouse visszavonult a stúdióba 2003 elején, hogy megírja és felvegye a nyolcadik albumát, a „Prime Time”-t. A zene idővel változik, de a Firehouse még mindig ugyan azt a stílust játszotta, mint korábban, és a hard rock gyökereihez tért vissza. A nyolcadik album sem kivétel ez alól. Arra lehet számítani, a Firehousetól, amiről híres: melodikus, lélek teli, kemény rockzenére.
 

Videók

  • Firehouse - All She Wrote
  • Firehouse - Love Of A Lifetime
  • Firehouse - Don't Treat Me Bad
  • Firehouse - When I Look Into Your Eyes
  • Firehouse - Reach For The Sky
  • Firehouse - I Live My Life For You
  • Firehouse - Sleeping With You
  • Firehouse - Here For You

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
C.J. Snare
ének
billentyűsök
Bill Leverty
gitár
Michael Foster
dob
Allen McKenzie
basszusgitár