Bejelentkezés

x
Search & Filters

Gemini

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1964

További képek

Biográfia: 

A Gemini együttes neve minden bizonnyal sokaknak semmit nem mond.

Várszegi Gábor (basszus, gitár), Bardóczi Gyula (dob), Szabó György (ének), Puszta Gábor (gitár) és Kékes Zoltán 1965-ben alapította meg a beategyüttest. Rendszeresen felléptek a Budai Ifjúsági Parkban, nyaranta pedig a balatoni szórakozóhelyeken, koktélhajókon játszottak.

1978-ig több művész is megfordult a formációban úgy, mint Rusznák Iván, Papp Imre, Baranszky László és Heilig Gábor. Bár a profi zenészekből álló produkció a megalakulást követően számtalan szerzeménnyel rukkolt elő, az igazi áttörést számukra a „Vándorlás a hosszú úton” című dal hozta meg. A ’70-es évek közepétől a rockbandák megjelenésekor a Gemini dallamos, szeretetet sugárzó zenéje a háttérbe szorult.

1977-ben Markó András és Papp Tamás mellett új tagok kerületek az együttesbe, Albert Gábor és Dávid Gábor. A csapat fennállásának történetében először került lány a gitárosai posztra, Szigeti Edit személyében.

Mindezek ellenére a csapat nem tudta megismételni az egykori sikereit és megszűnt. Bardóczi a Kati és a Kerek Perec illetve később a Neoton Família tagja lett. Baranszky az Apostollal, Heilig Eszményi Viktória-val, majd a 100 Folk Celsius-sal folytatta. Rusznák az M7-es együttes tagja lett, Várszegi pedig szövegíróként dolgozott tovább, több slágert írt az Omega részére.

2001. március 9-én a Budapesti Kongresszusi Központban ismét összeálltak egy jótékonysági koncert erejéig, a következő felállásban: Baranszky László, Markó András, Papp Imre, Szabó György, Heilig Gábor és Bardóczi Gyula.
 

Videók

  • Gemini - Csavargó ének

Klasszikus felállás: 

NévHangszer
Szabó György
ének
Puszta Gábor
gitár
Kékes Zoltán
gitár
Várszegi Gábor
basszusgitár
Markó András
hammond orgona
Bardóczi Gyula
dob