Bejelentkezés

x
Search & Filters

Halas

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

06-30/377-8458
06-20/226-5778
MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon

Biográfia: 

A Halas zenekar egy 5 fős zenekar, gitár, basszusgitár, dob, billentyű és ének felállásában. A zenekar 2013-ben alakult Felsőzsolcán. Ekkor még egy szaxofonos egészítette ki a bandát, de úgy hozta a sors, hogy a zenekarnak a szaxofonos nélkül folytatta a zenélést. Kezdetben,mint mindenki mi is feldolgozásokkal indítottunk, de utána megtaláltuk a saját utunkat és a folkrock stílus útjára léptünk.

Magyar népdalok átiratát játsszuk, amelyek között lágyabb, de keményebb, pörgősebb feldolgozások is helyet kapnak. Törekedünk, hogy a zenénk ne elcsépelt dalokból álljanak, mert népzene van az énekkönyvön túl is.

A zenekar a 2016-os éven átesett első nagyobb koncertsorozatán. Erdélyben egy hétig túrnéztunk, folyamatos helyi fesztiválok, valamint Közeli klubkoncertekenvettünk részt.

Játszottunk már a Miskolci Kocsonyafarsangon, az Avasi Borangoláson, és még sok más rendezvényen. A 2017-es évet a Kecskeméti Fringe Fesztiválon indítottuk, melyeket már több klub koncert is követett.

A zenekar első kislemeze a Szálkák, 2017 kora tavaszán látta meg a napvilágot. A lemezre 5 szám került fel, melyet meghallgathattok, Youtube csatornánkon.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, látogass meg minket Facebook-on és Youtube-on. Köszi, hogy benéztél!

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bereczki Tünde
ének
Erdősy Dániel
szintetizátor
Szász Péter
basszusgitár
vokál
Orosz Balázs
dob
Galuska Tamás
szólógitár
Címkék: 
Halas zenekar