Bejelentkezés

x
Search & Filters

Harap

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A Harap zenekarunkat 2004. nyarán alapítottuk azért, hogy Zsolt saját zenei ötleteit életre kelthessük. Arany Zsolttal, Susán Gergellyel és Szemereczky Imrével jelenleg trió a felállás.

Zenei stílusunkat rádióbarát underground rock-ként definiáljuk, ellentmondásos, a popularitás és az underground határvidékén lavírozó. Mindnyájan Pest-megye déli részén élünk, a zenekar székhelye Nagykőrös, próbahelyünk Pilisen van.  2005-ben kezdtünk el rendszeresen koncertezni, még ez év végén megjelent elsõ demófelvételünk.

2006-ban a Civil Rádió Rock korszak című műsora elkezdte rendszeresen játszani a demólemez dalait. A demónak köszönhetően számos tehetségkutatón vettünk részt. Az egyik ilyen verseny megnyerésével a zenekar lemezszerződést kapott a Universal kiadótól.

2007. elején a kecskeméti Origo stúdióban készült az első album, mely az Ameddig pörög címet kapta. Az album megjelenése után sok nagyszabású könnyűzenei megmozduláson szerepelt az együttes. A Harap közönségdíjat nyert a zamárdi Utcafesztiválon, és eljutott a veszprémi Utcazene Fesztiválra is. Későbbiekben új dalok születtek, a régiek új ruhát kaptak.

2009-ben  Háry Péterrel újra felvettük a Műbalhé című dalt, melyhez azon nyomban klipet is forgatottunk. Időközben a Rock Tv pályázatán videoklipet nyertünk ugyanehhez a dalhoz. Júliusban a zamárdi Utcafesztiválon a Harap ismét közönségdíjas lett. Év végére leforgatták a Rock tévés klipet, de végül nem a Műbalhéhoz, hanem a második lemezre szánt Nem akarom c. dalhoz.

2010-ben a Harap állandó, rendszeres klubja lett a nagykőrösi Bols Jazz Café, a koncertek hangulata hihetetlenül jó. Az előző év decemberében felvett videoklip tavaszra készült el. Ez év nyarán állt be Gergő a zenekarba, aki Pintér Tibit váltotta fel. Az ősz folyamán jó néhány új dalt rögzített a zenekar. Az évközben lassan, de biztosan alakuló 2 lemezanyag őszre elkészült, címe: Jöjjenek azonnal! A Harap nagysikerű akusztikus koncerttel zárta az évet.

2011-12-ben havi rendszeres klubjaink működtek Budapesten a Rock Randevúban, és Nagykőrösön a Bols Jazz Caféban, igen-igen energikus, jó hangulatú koncertekkel. A rendszeres klubok mellett emlékezetes koncertjeink voltak a kiskunfélegyházi Rocktárban, a kecskeméti Kilelében, illetve meghívást kaptunk az ózdi Bárka Színpad által szervezett Utcaszínházi Zenei napokra. Egy alkalommal 3 dallal szerepeltünk az M1 Nappali c. műsorában. A két év folyamán 10 új dalunk született, jelenleg 3 albumra való anyag van, melynek nagy része a világhálón terjed, és az internetes elérhetőségeiken bármikor meghallgathatják az érdeklődők.

Videók

  • Harap - Játék
  • Harap - Műbalhé
  • Harap - Nem akarom
  • Harap - "harapamix"

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Arany Zsolt
ének
gitár
Susán Gergely
basszusgitár
Szemereczky Imre
dob