Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kyuss Lives!

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

A Kyuss zenekar 1989-ben alakult először Sons of Kyuss néven, az amerikai Palm Desert kisvárosban.

A közeli sivatag ahol a tagok felnőttek, rányomta a bélyegét a zenéjükre. Száraz, mocskos hangzás, erősen lehangolt gitárokkal, erőteljes basszusriffekkel, ez az úgynevezett stoneres hangzás.
"Az egyszerűség kedvéért nevezzük stoner rocknak a hatvanas-hetvenes évekbeli gyökerekhez nyulkáló pszichedelikus rockzenét. A stonerek attól sztónerek - ha még valaki nem értené - hogy be vannak sztondulva jól, azaz többnyire rommá szíva és/vagy savazva és/vagy szpídezve, kokszozva, vagy ha más nincsen, csontra berúgva szeretnek zenélni meg létezni egyáltalán."

No, hát általában ezen stílus egyik alapzenekarának szokás tekinteni a Kyuss nevű formációt.

A feelinghez tartozott még tehát a temérdek mennyiségű alkohol, fű és más könnyűdrogok, amiket előszeretettel fogyasztottak a srácok… Az 89-es alakulás után kiadtak egy demót 1990-ben Sons of Kyuss néven, majd ezt az 1991-es Wretch című nagylemez követte. Ezekkel a lemezekkel nem sikerült különösebb elismerést kivívniuk, majd csak a 92-es Blues For The Red Sun hozott nekik(némi) ismertséget, de az inkább csak a szakmán, és a műfajon belül. Erről az albumról készítettek videoklippet a Thong Song és a Green Machine című számoknak.

Ezután beindultak a koncertezések, Európába is átjöttek, a 93-as év is így telt, plusz egy tagcserével, Nick Oliverit a basszusgitárost elküldték... Helyére érkezett Scott Reeder, akivel rögzítették már a következő albumot, az 1994-ben kiadott Welcome to Sky Valley-t. Ez a lemez hozta meg nekik az igazi sikert, egy az eddigieknél kiforrottabb, letisztultabb albumot sikerült összerakniuk, amin már kiteljesedett az igazi stoner-os hangzásvilág.

Aztán 1995-ben kiadták az ...And the Circus Leaves the Town című albumot, amit már egy új dobossal vettek fel ,Alfredo Hernándezzel, miután az alapító és sok ötletet jegyző Brant Björk kiszállt... Végül nem tudni mi okból, de úgy alakult a dolog, hogy ez lett az utolsó stúdióalbumuk, mert 1995-ben feloszlott a banda.

1997-ben ugyan egy közös cd kijött még a gitáros és a dobos által alakított Queens of the Stone Age-el, és 2000-ben is egy összeválogatott cd Muchas Gracia - The Best of Kyuss néven, de az együttes 95-ben megszűnt létezni. Mindössze a legenda maradt fel róluk, amit ma stoner rocknak hívnak...

A rajongók örömére John Garcia énekes, Brant Bjork dobossal karöltve életet lehet a bandába, és 2010-től, immár Kyuss Lives ! néven újra aktívak...
 

Videók

  • Kyuss Lives! - Green Machine
  • Kyuss Lives! - One Inch Man
  • Kyuss Lives! - Demon Cleaner

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
John Garcia
ének
Bruno Fevery
gitár
Nick Oliveri
basszusgitár
Brant Bjork
dob
ütőhangszerek