Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lake Of Mind

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A zenekar fennállása óta több tagcserén esett át, míg a jelenlegi tagok kialakították a végleges koncepciót. Vegyes érdeklődésünknek köszönhetően egy igen színes, sokrétű irányzatot átfedő zenei stílus jött létre, amit mi mégis a Progresszív Metal-hoz kötünk annak minden elemével, komplexitásával. Dobosunk és basszusgitárosunk felel a zenét nagymértékben meghatározó ritmikai elemek kidolgozásáért, míg a billentyűs, szólógitáros és énekes-gitáros a komplex dallammenetekkel foglalkoznak. Ezen két terület összehangolásával és súrlódásmentes együttműködésünknek köszönhetően jön létre az, amit mi egyszerűen Lake Of Mind-nak nevezünk.

2010 szeptemberében befejeztük első lemezünk – A Condemned Soul – stúdiómunkáit. Alemez a HammerWorld Magazin 2011. évi Októberi számában jelent meg, aminek köszönhetően több mint 8000 példányban jutott el a rock és metal zenét kedvelőkhöz.

Az „A Condemned Soul” című koncept album egy összefüggő történetet feldolgozó komplex zenei dráma, mely a széleskörű zenei paletta főbb részeit lefedi.

A lemezen az elhivatott zenekari tagokon kívül több rendkívüli zenész is megjelenik mind a rock, mind a klasszikus zene területéről, hogy teljessé tegye a megálmodott koncepciót!

Markovits Lídia, akit a OneHeadedMan-ből ismerhetünk segíti a lírai szál kibontakozását. Hármori Szabolcs operaénekes basszushangjával telíti meg a teret az arra méltó dalokban.

Kas Zoltán a Dreyelands ex-billentyűse az, aki a zenekar segítségére sietett a megfelelő billentyűkísérettel és szólókkal, hogy a stúdiómunkát befejezhessük. Varga Zoltán a Bakery stúdió vezetője (ahol a lemez készült) pedig néhány rendkívüli gitárszólóval színesítette a lemezt.

Arról, hogy a dalok a legmegfelelőbb hangzást érték el a hangmérnök Horváth Attila (Atish), a Subscribe gitárosa tehet, ami néhol a többszólamú ének és az összetett zenei kíséret miatt igazi kihívás volt számára is.

A kemény munka vége egyben egy drámai és igaz mű, melyet bárki közel érezhet magához, mert emberi. Ez az „A Condemned Soul”. A lemezen található dalok közül a történet törzsét adó Reconstruction című szám felkerült az amerikai QuickStar Production gondozásában megjelent 2010-es RiseUp Volume 5 válogatás lemezre.

Lemezünket jelölték a Hang-Súly Hungarian Music Awards 2011. évi debütáló albuma díjára. Az események láncolatát elindító Offensive Defense nyitódal a szlovák RadioSport FM slágerlistájának 7. helyén nyitott 2012.03.06-án.

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kaufmann Péter
ének
gitár
Kas Zoltán
billentyűsök
Sanda Gábor
dobok
Takács József
basszusgitár