Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mick Jagger

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1962

További képek

Biográfia: 

Sir Michael Phillip "Mick" Jagger (1943. július 26.) egy angol rock and roll zenész, színész, dalszövegíró, producer és üzletember. Leginkább a The Rolling Stones frontembereként ismert.

Jagger az angliai Livingstone városában született. Apja, Basil Fanshawe ("Joe") Jagger (1913 Április 6 – 2006 November 11), és apai nagyapja, David Ernest Jagger, tanár volt; anyja, Eva Ensley Mary Scutts (1913 Április 13 - 2000 Május 18), egy ausztrál bevándorló, a Konzervatív Párt tagja. Jagger volt az elsőszülött fiú, akit úgy neveltek, hogy apja nyomdokaiba lépjen. Jagger a Rolling Stones-ról szóló, Az Igaz Történet (angol címe: According to the Rolling Stones) című könyvben így nyilatkozik: "Mindig is énekes voltam. Állandóan énekeltem gyerekként. Azon kölykök egyike voltam, akik egyszerűen szerettek énekelni. Némelyik srác kórusokban énekel; mások szeretnek a tükör előtt pózolni. A templomi kórus tagja voltam és hallgatni is szerettem az énekeseket a rádióban - a BBC-n vagy a Luxemburg Rádióban - vagy nézni őket a TV-ben vagy a filmeken." Tanulmányait jól zárta a Dartford Grammar School középiskolán, majd a London School of Economics ösztöndíjas hallgatója volt, ám tanulmányait kevesebb mint egy év után befejezte, a zenei karrier érdekében.

Diákként Jagger a londoni "the Firehouse" klubot látogatta. 19 évesen énekesként lépett fel úgyanúgy, mint Keith Richards és a Rolling Stones többi tagja, Jagger nem tanulta a zenét, kottát sem tudott olvasni.
 

Videók

  • Mick Jagger - Old Habits Die Hard
  • Mick Jagger & David Bowie - Dancing In The Street
  • Mick Jagger - Visions Of Paradise
  • Mick Jagger - Just Another Night
  • Mick Jagger - Running Out of Luck