Bejelentkezés

x
Search & Filters

Paul Rodgers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1968

További képek

Biográfia: 

Paul Rodgers 1947-ben született Angliában, Middlesborough-ban.

Eleinte basszusgitáros volt, később váltott teljesen az éneklésre. A Multi Million Award- díjat akkor kapta meg, 2000-ben, amikor az All right now című dalt 2 milliomodszor játszották le az Egyesült Királyság rádióállomásai.

A Free után a Bad Company énekese lett. Kiválásáig, 1982-ig hat platinalemezt szedtek össze. Közben, 1973-ban Ian Gillan távozása után a Deep Purple akarta énekesnek, de nem vállalta, és szerintem jól tette.

1983 októberében elkészítette első szólólemezét, a Cut Loose-t, amelyen minden számot ő írt, és minden hangszeren ő játszik. Ez, lássuk be, nem kis teljesítmény. Ezek után összefogott a Journey-gitáros Neal Schon-nal, és kiadott egy Jimmy Hendrix-tribute albumot, később egy Muddy Waters-tiszteletlemezt, olyan zenészekkel, mint Brian May, David Gilmour, Jeff Beck, Steve Miller, Richie Sambora és Slash.

2001-ben nagy turnét tett Ausztráliában és Angliában, majd az év nyarán a Bad Company tagjaként vette be az USA-t. Ezek után élte a zenészek unalmas életét: összesen nyolc szólólemezt adott ki, és második felesége az egykori kanadai szépségkirálynő lett. Két gyereke van, mindkettő zenész.

2005 óta a Queen együttessel turnézik, mint vendégénekes, és újra a legendás Bad Company tagja. A Free-ben lett az a Hang, akit a világ az All right now című dallal ismert meg. Sok feldolgozást hallottam már, de ezt a dalt nem tudom nem az ő hangján elképzelni. Fanyar, rekedtes, de kristálytiszta hangja nem utánozható. Szólólemezeken mutatta be, mi az a blues, és hogy kell elénekelni valamit úgy, hogy az embernek furcsán vörösödnek a szemei.

Videók

  • Paul Rodgers - Muddy Water Blues