Bejelentkezés

x
Search & Filters

Richie Kotzen

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

Richie Kotzen 1970 február 3-án született Reading-ben, Pennsylvania-ban. Hét éves korában kezdett elektromos gitáron játszani, tizenkét éves volt, mikor megalakította első együttesét, mellyel Pennsylvaniában, Delaware-ben és New Jerseyben koncertezett. 18 évesen San Franciscóba utazott, és a Shrapnel Recordsnál rögzítette első albumát. Ugyanebben az évben Richie Kotzen megjelent több mértékadó zenei magazin, köztük a Guitar World címlapján, melynek olvasói beválasztották az év három legjobb gitárosa közé. A szívtipró külsejű, energikus Richie elképesztő technikájával és egyedi énekhangjával gyakorlatilag nem tud rosszat produkálni.

Miután Richie Kotzen három albumot készített a Shrapnelnél, átköltözött Los Angelesbe, és csatlakozott a sokszoros platinalemezes glam metál bandához, a Poisonhoz. Rocker pályafutása után 1999-ben Stanley Clark-kal, a dzsesszlegendával megalakította a Vertu nevű formációt. Készítettek egy albumot, és játszottak - többek között - a Montreux Jazz Fesztiválon is. Ugyanebben az évben csapódott a rendkívül népszerű Mr. Bighez, több koncert és két stúdiólemez erejéig.

Jelenleg trió formációban játszanak, a tagok Richie Kotzen: gitár, ének, Pat Torpey: dob, Johnny Griparic: basszusgitár. Zenéjük rapszodikusan ingázik a rock, a blues, a jazz és a funky között.

Richie Kotzen továbbra is nagyszerű szólóalbumokat készít, és turnézik a világban; rengeteg országban szupersztárnak tartják, stadionokban, fesztiválokon, de kis klubokban is játszik. Olyan közismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Gene Simmons a KISS-ből és Glenn Hughes. Itt is - ott is feltűnik, színpadon, rádiókban, TV műsorokban. Könyvek, magazinok és weblapok a világ egyik legjobb gitárosaként említik, nem alaptalanul. A Fender cég Kotzen Telecaster Guitar néven modellt adott ki a tiszteletére. Kedvenc időtöltése a zenélésen kívül a kosárlabda és a póker.
 

Videók

  • Richie Kotzen - Paying Dues
  • Richie Kotzen - Don't Wanna Lie
  • Richie Kotzen - Larger Than Life
  • Richie Kotzen - 24 Hours
  • Richie Kotzen - Losing My Mind